Nieuw seizoen ‘Nog één week’ zondag van start!

Op Zapp draaide eerder al een seizoen ‘Nog één week’. Aanstaande zondag begint het tweede seizoen. Het programma ‘Nog één week’ volgt tieners zoals jij die op het punt staan een belangrijke gebeurtenis mee te maken. In het eerste seizoen ging het bijvoorbeeld om een meisje in een rolstoel die voor het eerst naar de middelbare school ging, en over een jongen die een hulphond krijgt. Het komende seizoen worden er opnieuw een aantal tieners gevolgd. Dit is wat je kunt gaan zien!

Esmee: Puberteitsremmers

Esmee is 12 jaar en geboren als jongen. Maar… ze gaat als meisje door het leven. Nu ze 12 jaar is en in de puberteit komt, zullen haar voeten gaan groeien en zal haar stem lager gaan worden. Dat wil je natuurlijk niet als je eigenlijk als meisje wilt leven. Hiervoor zou ze zogenaamde puberteitsremmers kunnen gaan slikken. Deze remmers zullen ervoor zorgen dat ze niet zoals een jongen in de puberteit terecht komt. Het pr0gramma volgt Esmee terwijl ze testen ondergaat en te horen krijgt of ze deze remmers mag gaan gebruiken.

Darryl: Alleen vliegen

Darryl is ook 12 jaar. Hij is uitgekozen om als reporter verslag te gaan doen van een kinderrechten-vergadering in Kroatië. Hartstikke tof natuurlijk! Maar daarvoor moet hij wel eerst in het vliegtuig stappen. Alleen, want zijn ouders gaan niet mee. Darryl vindt dit best wel spannend. In dit programma kijk je met het mee terwijl hij zich voorbereidt op zijn week in Kroatië zonder ouders.

Keetje: Een hardloopbeen

Twaalf zijn is denk ik hot in dit seizoen, want ook Keetje van 12 wordt gevolgd. Zij is dol op sporten, maar… heeft maar één been. Dat maakt het een stuk lastiger, want even een sprintje trekken of skaten op je eigen twee benen zoals jij en ik dat kennen is daar niet bij. Keetje heeft een prothese, maar ook daarmee kan ze niet rennen. Ze staat op het punt om een Blade te krijgen: een sportprothese waardoor ze weer kan doen wat ze zo graag wil doen, lekker rennen! Kijk jij mee in deze spannende week als Keetje haar Blade krijgt?

Xiao Mei: De Nederlandse Kampioenschappen

Ten slotte kun je in dit seizoen meekijken met Xiao Mei. Zij is 10 jaar en doet aan acrogym. En niet zomaar even tussendoor: nee, Xiao Mei wil samen met haar team naar het Nederlands Kampioenschap acrogym! Hartstikke spannend, want zal dat haar gaan lukken?

Misschien herken je je wel in een van deze tieners. Je situatie is misschien niet hetzelfde, maar de spanning wel. Dan kan het heel fijn zijn om even met andere tieners mee te kijken hoe zij ermee omgaan. Het nieuwe seizoen ‘Nog één week’ gaat aanstaande zondag 24 maart van start op NPO Zapp. Het begint om 19.25 uur, maar je kunt het natuurlijk ook later terugkijken.

Ga jij dit seizoen kijken? En zijn er ook spannende dingen in het leven waar jij je op voorbereidt?

Beeld: NPO Zapp ©