Nieuwe muziek voor je playlist!

Zo veel nieuwe muziek is er uitgebracht de afgelopen weken, ik kon het gewoon niet bijhouden! Van oude bekende Chris Tomlin, tot de young and rising Hollyn. Daarom heb ik hier een overzichtje gemaakt met de artiesten die nieuwe muziek hebben uitgebracht en met mijn favoriete tracks.  

TobyMac – The Elements 

Na zijn vorige studio album This Is Not A Test in 2015, staat TobyMac weer voor ons klaar met nieuwe muziek en daarmee weer een nieuwe sound. TobyMac blijft verassen, waardoor voor oude fans hij niet in de herhaling valt en nieuwe fans aantrekt. De uptempo nummers als just need U., Everything, en Horizon hebben niet alleen een lekkere beat, maar ook een boodschap. In het nummer Scars zingt TobyMac over littekens die we met ons mee dragen. Maar luister ook zeker de rest van dit gave album!  

 Chris Tomlin – Holy Roar 

Liedjes schrijver Chris Tomlin is ondertussen een veteraan geworden als het aankomt op worship muziek maken. Zijn liedjes zijn toegankelijk voor veel mensen maar hebben ook prachtige eerlijke teksten. De titel zet een duidelijk statement: we mogen ons uitroepen naar de Here God. Het album staat vol met liederen om God te aanbidden en het zou mij niets verbazen als een aantal hiervan binnenkort ook in kerken in Nederland gezongen worden. Het zijn namelijk heerlijke nummers om met een grote groep mensen te zingen voor God.  

Hollyn 

De jonge Hollyn verrast mij steeds met nieuwe tracks! Waaronder de twee nummers, Everything and More en Isaac, die gaan over het loslaten van iemand en vervolgens God accepteren zoals Hij is en niet zoals wij denken dat Hij is. Check ook haar commentary video’s over deze lekkere nummers voor een eerlijke Hollyn die vertelt over haar mentale gevechten met haarzelf en God. Het is mooi om te zien hoe zij haar struggles met ons deelt, zodat je weet dat je niet altijd de enige bent.  

Mumford & Sons – Delta 

Na even wachten is het moment hier: het nieuwe album van Mumford & Sons! Ik moest even wennen aan het geluid op dit album, maar vindt het steeds leuker worden. Mijn favoriete track is Guiding Light. Je zou dit lied over God kunnen zingen Cause even when there is no star in sight, youll always be my only guiding lightVerder staat het album vol met prachtige liedjes, veel luisterplezier! 

NEEDTOBREATHE – Acoustic Live Vol. 1

Oké, het is dan wel geen nieuwe muziek, maar wel in een nieuw jasje! Dat deze mannen uit South Carolina muziek kunnen maken, wisten we al een hele tijd. Toch staat dit album vol met hun oude en nieuwere pareltjes, opgenomen tijdens hun eerste volledige akoestische tour in 2017. Het is een album waarbij je je ogen kan dichtdoen en het voelt alsof je erbij bent. Echt ideaal voor een donkere dag met slecht weer! 

  Check mijn favoriete nummers van deze albums op de playlist Jorijns Favourites op Spotify!  

Wat is jouw favoriete nummer at the moment?

Photo by Malte Wingen on Unsplash