Nog meer stands op de Belledag!

Al eerder kon je in deze blog lezen welke stands er zoal komen op de Huis van Belle-dag. Inmiddels is ons lijstje compleet en kan ik dus vertellen wat je nog meer kunt verwachten!

Moois uit de kringloop

Ben jij ook een absolute Kringloopfan; schatten zoeken en scoren! Of vind je het lastig om tussen al die spullen iets te vinden dat bij je past? Ruth is een pro in kringlopen en speciaal voor de Belle-dag heeft zij allerlei spulletjes opgesnord. Ga even kijken! Wie weet ligt dat ene ding daar op jou te wachten.

Viaa Hogeschool

Wil je graag in de zorg gaan werken later? Dan is Viaa Hogeschool in Zwolle misschien wat voor jou. Je kunt daar opgeleid worden tot leerkracht, verpleegkundige, pastoraal werker of social worker. Wil je weten wat dat allemaal precies is? Ga dan even naar de stand.

Adaja

Uren kan ik bij de kraam van Layla kijken; zal ik dit nemen, of dat… Het ene is nog mooier dan het andere. Op de Huis van Belle-dag heb je alle tijd om rustig te neuzen. Soms maken de medewerkers van de stand ter plekke een sieraad voor jou op maat! Handig hoor.

Zin Bookstore

Alle boekenwurmen opgelet. Bij Zin Bookstore Amersfoort kun je heerlijk neuzen naar mooie boeken en leuke hebbedingetjes. Daarnaast kun je een quick scan doen om zo jouw talenten in kaart te brengen en kun je kijken waar je deze kan inzetten.

Tear

Tear strijdt tegen armoede en voor gerechtigheid. In onder andere Bolivia, Congo, Bangladesh en Ethiopië maken zij door middel van inspirerende projecten een verschil. Lijkt dat een ver-van-je-bed show? Ga even kijken bij hun stand. Ik weet zeker dat je daar enthousiast wordt over dat wat jij kunt bijdragen. Daarna kun je met je geïnspireerde hoofd op de foto 😉.

Sieraden by Boon

Jaaaaa, ze zijn er weer. Volgens mij hebben ze een jubileum! Alle Belle-dagen van de partij en nu dus de 5e keer? De sieraden die Jasmijn en Sanne hebben zijn origineel en betaalbaar. En er is een heuse winactie. Weet jij de antwoorden te achterhalen van hun vragenlijst? Dan ding je mee naar de prijs!

De Evangelische Hogeschool

Al jarenlang staat de Evangelische Hogeschool (de EH) garant voor een inspirerend tussen-(half) jaar. Na de middelbare school kun je, voordat je gaat studeren eerst een jaar apart zetten om meer over God, jezelf en de maatschappij te leren. Vraag maar eens rond in je kerk. Geheid zitten daar ex-EH-ers die een enthousiast verhaal hebben!

Bible journaling Nederland

Bible journaling hoef ik geloof ik niet meer uit te leggen. Tik het even in op Insta of Pinterest en je ziet de mooiste dingen voorbij komen. Jij en ik komen waarschijnlijk niet verder dan wat krabbel tekeningetjes. Maar oefening baart kunst. En bij deze stand mag je oefenen. En verder is er natuurlijk van alles te krijgen op het gebied van journaling. Is het helemaal nieuw voor je? Ik weet zeker dat Janneke het allemaal met liefde uitlegt.

Open Doors

Er zijn heel veel landen waar een Huis van Belle-dag helemaal niet zou kunnen! Christenen worden daar dwars gezeten, gepest of vervolgd. Soms kun je behoorlijk in de put raken van die afschuwelijke verhalen. Maar het verhaal van Open Doors is: God is sterker! Hij wil mensen in nood helpen. Hoe? Door ons te gebruiken. Ontdek bij de stand van Open Doors hoe jij een verschil kunt maken voor een tienermeisje in India.

Livingstone

Was dat geen ontdekkingsreiziger? Inderdaad! Treed in zijn voetsporen en ga mee op reis. Bij de stand kun je info krijgen maar er is natuurlijk ook iets te doen. Wie weet ben jij deze zomer op ontdekkingsreis!

Christelijke Hogeschool Ede on the move: rollerskaten!

Wel eens van gehoord? Grapje…. We mogen hier te gast zijn en dat is niet gek. Je kunt dan namelijk vast eens rondkijken op de school waar je over een paar jaartjes misschien naartoe gaat. Heb je de stickers op de draaideur gezien? De hogeschool is voor de twaalfde keer verkozen tot beste middel grote hogeschool van Nederland. Wauw!

En: we hebben toch hier en daar wel eens iets losgelaten over roller skaten? Wil je dat eens proberen? Ga dan eerst naar de stand van de CHE. Via hen kun je toegang krijgen tot het rollerskate veld.

Junior Adventure Kampen

Kamp was vroeger het hoogtepunt van het jaar! Waarom? Lekker op pad met leeftijdsgenoten, kletsen, sporten, lachen en soms weinig slapen. Lijkt je dat wat? Ga dan even langs bij Junior Adventure Kampen. Ze zitten een beetje verstopt in de gymzaal. Dat komt omdat ze ruimte nodig hebben voor het… lasergamen! Wacht… mag ik ook?

Zoete liefde

Hmm dat klinkt als een snoepkraam. Nou, eye-candy dan… Mooie kaarten en andere hebbedingen kun je hier scoren. En dan kun je ook zelf aan de slag door op een blanco kaart een quote op te schrijven. De kaart met de quote die het beste bij ZoeteLiefde past, wordt ook echt gedrukt en verkocht. Ze maken de winnaar op de Belle-dag bekend. Wie weet win je daar nog wat mee. Want zoete liefde is gul.

Stichting Geloofshelden en Athletes in Action

Deze twee stoere organisaties slaan de handen ineen. Ha, dit is een gouden combi. Geloof in Actie, dat belooft wat. Ze hebben een stand maar staan ook garant voor een sportieve ervaring. En ben jij hard op weg om een ‘pro’ te worden in jouw sport? Dan moet je echt even kletsen met de mensen van Athletes in Action.

Marnix Academie

Als je het over de PABO in de provincie Utrecht hebt dan zeg je Marnix! Hier leer je het leukste maar ook meest uitdagende beroep van de wereld! Je wordt klaargestoomd om een goede juf (oh, eh sorry: leerkracht) te worden. Hier heb je een flinke dosis creativiteit voor nodig en dat zul je terugzien in de stand. Ga even kijken en have fun.

Huis van Wie?

Natuurlijk hebben we ook nog een Huis van Belle-stand. Die is dit jaar ook weer lekker groot en we verkopen allerlei leuke dingetjes. We hebben nog wat ‘old-school-Belle-shirts’ en…verrassing: een mini-sieradenlijn!

Stichting Chris

Je gaat op de Huis van Belle-dag een heleboel beleven en we willen je ook inspireren en aan het denken zetten. Dan kan het zijn dat je even met iemand wil praten of dat je ergens verdrietig over bent of dat je vragen hebt. Dan is Stichting Chris er voor jou! Ze zijn de hele dag beschikbaar. Dus geen stand maar wel een plek waar je ff kunt kletsen.

Is dit alles?

Wie weet, wie weet piept er op het laatste moment nog een standje bij. Hoe meer hoe gezelliger, ja toch? Heb je je nog niet opgegeven voor de Huis van Belledag? Doe dat dan alsnog! We vinden het zo tof om jullie dan te ontmoeten. Daar kijken we het hele jaar naar uit.

Gaan we jou zien?

Beeld: Rianne Fotografie voor Belle