Me & my notebooks

O, wat houd ik van notebooks. Van die kleine boekjes met mooie kaften en het liefst papier erin zonder lijntjes. Notitieboekjes die je overal mee naartoe kan nemen – het zijn mijn beste vrienden.

Overdosis

Ik heb dan ook een stapel aan notebooks! Ik kan er gewoon geen genoeg van krijgen en daarom vraag ik ze altijd maar weer voor mijn verjaardag of voor Sinterklaas… En ja, vaak kan ik zelf in de winkel de verleiding niet weerstaan :) Mijn favoriet is zo’n prachtig boekje met roomwitte pagina’s en een leren kaft waar een touwtje om zit. Echt – wauw. Helaas heb ik die nog niet toegevoegd aan mijn collectie, haha. Hieronder zie je een foto van alle notitieboekjes die ik wel heb.

Allesboekje

Maak kennis met mijn trouwe kameraad – mijn allesboekje. Dit notitieboekje (met roomwitte bladzijden, natuurlijk) heb ik altijd bij me. Ik schrijf er dan ook van alles in! Van huiswerk tot diepgaande filosofische gedachten en van quotes tot grappige anekdotes. Echt alles. Vandaar ook de naam, uiteraard.

Brievenboekje

Jullie weten al wel dat ik veel post verstuur. Met sommige meiden heb ik echt een briefwisseling, maar vaak weet ik niet meer wat ik allemaal in de brief gezet heb als ik ‘m eenmaal verstuurd heb. Daarom ben ik in dit boekje begonnen met het opschrijven van de gegevens van alle brieven. Dus: wanneer ik een brief verstuurde, naar wie en wat ik erin heb gezet. Scheelt een hoop geheugenwerk!

De boekjes die te mooi zijn

… die bestaan ook. Help. Deze boekjes van Languo vind ik echt zo gaaf, en ze hebben nog bruine bladzijden ook. Nu ben ik bang om erin te beginnen – ken je dat gevoel ook?

Ik heb dat eveneens bij dit notitieboekje uit Scandinavië. Het papier binnenin is gemaakt van bamboe en het hele boekje zelf ziet er nog zo… schoon uit, snap je? Hier durf ik dus ook niet in te beginnen.

Ten slotte dit prachtige notebook. Ook met bruine bladzijden en gewoon van de Xenos, maar toch. En dan de binnenkant van de kaft! Eigenlijk zonde dat ‘ie maar wat staat te staan op mijn kamer. Ik moet mezelf toch eens over mijn vrees heen gaan zetten.

De afknapper

Oei, dit is echt niet mijn stijl. Veel te kitsch en te glitterig en te roze. Huuu. Daarom is het mijn planboek geworden – hierin schrijf ik op wat ik voor school moet doen en wanneer het af moet zijn.

Kringloopboekjes

Ik viel voor de kaft. Die kleur, en dat patroon! Helaas staan de bladzijden vol met tekst, maar als ik ooit nog eens tijd over heb, wil ik daar overheen gaan verven. En dan heb ik twee prachtboekjes! Het zijn overigens ‘geschenken ter gelegenheid van de Nederlandse boekenweek’, uit 1951 en 1952. Raad de kleur van de bladzijden maar…

Overige notebooks

Dan zijn deze twee er nog. Hele leuke, maar ik heb nog geen bestemming voor ze bedacht. Weet jij misschien wat ik ermee kan doen?

Wel, dat is mijn geliefde verzameling notebooks. Hou jij ook zo van deze boekjes? En welk boekje vind jij het mooist?