Onze grote Oranjeleeuwinnen appreciation blog

Het is alweer de dag na de dag dat we verloren, maar he, wie denkt er aan verliezen als we eigenlijk alleen maar gewonnen hebben? Mocht je alles gemist hebben: we verloren natuurlijk wel het WK Voetbal, het werd een 2-0 voor de USA, maar we zijn nog steeds de een na beste ploeg van de wereld! Ik voorspelde dat we kampioen zouden worden, ik zat er niet ver naast toch? Daarom vandaag een Oranjeleeuwinnen appreciation blog, want dat verdienen ze! Jullie reageerden massaal op mijn oproepje van gisteren, waarin ik vroeg wat jullie het beste vonden, dus hier komt het!

1. Sari van Veenendaal, onze topkeeper

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

The day after. What a team, staff and fans! Thank you for all the support. Really enjoyed the tournament! 🦁🧡

Een bericht gedeeld door Sari van Veenendaal (@sarivveenendaal) op

WAT. EEN. KEEPER! Menig wedstrijd zat ik met knikkende knieën en crossed fingers op de bank, maar Sari stopte ze bijna allemaal! In de halve finale maakte ze het spannend: liggend op de grond met haar hand omhoog.. maar ze speelde gewoon door! Was het niet Sari van Veenendaal geweest, dan hadden we die finale misschien wel niet eens gehaald… Ze stond met stipt op nummer 1 in jullie suggesties, en ook ik vond haar top!  Powerchick!

2. De saamhorigheid in het team

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Teleurgesteld maar ook trots op dit WK! #OnzeJacht

Een bericht gedeeld door OranjeLeeuwinnen (@oranjeleeuwinnen) op

Wat klinkt dit oudbollig en suf, maar dit team liet aan iedereen zien HOE een team eruit hoort te zien: door dik en dun elkaar steunen ze elkaar. En het was niet alleen de mentale steun, maar ook op het veld: elkaar optrekken als er iemand viel, voor elkaar opkomen, elkaar niks verwijten (bijvoorbeeld nadat je een penalty veroorzaakt…). Dit was oprecht een voorbeeld van hoe girls support girls eruit hoort te zien!

3. Girls support girls

Wat mij ook opviel, en sommigen van jullie ook benoemden: hoe onze speelsters de speelsters van andere teams troosten. Zo stond van der Sanden met een huilende Saki Kumagai (Japan) in haar armen nadat de Oranjeleeuwinnen wonnen van de Japanse vrouwen. Hetzelfde gebeurde na de wedstrijd van Italië, waar Bloodworth een speelster uit het Italiaanse elftal troostte, en ook de Amerikaanse dames hebben ons getroost na het verliezen van de finale. Dat is het mooie van deze teams: blijdschap om het winnen, maar ook het oog hebben voor elkaar.

Conclusie: dit is hoe voetbal hoort te zijn

Dus, al met al: dit is hoe voetbal hoort te zijn toch? Ik waardeer de felheid op het veld (hoewel, niet als het van de tegenstander komt…), en het spel in de finale was fantastisch! Geen onnodige aanstellerij, zoals alleen de mannen dat kunnen, maar gewoon doorzetten (zoals de kopstoot-botsing tussen Lieke Martens en die vrouw van de States).

Deze vrouwen hebben de dromen van zoveel meiden doen uitkomen, en het is meer dan terecht dat we zo trots op ze zijn! Hoera voor de Oranjeleeuwinnen!

PS: weet je wat we nog meer wonnen dit weekend? We wonnen het EK Rolstoelbasketbal voor Vrouwen, waarbij we ons geplaatst hebben voor de Paralympische Spelen van 2020. Marianne Vos won al twee etappes van de Giro in Italië. Lekker bezig dames!

Header: @weplaystrong