Op avontuur met Nacht zonder Dak

Het regent en het is koud. Je trekt je dekbed nog eens wat hoger over je schouders en je draait je lekker om. Zo heerlijk om naar het tikken van de druppels op je raam te luisteren terwijl je in slaap valt. Er mee wakker worden is wat minder fijn, maar je weet dat je moeder je ontbijt heeft klaar staan en dat je met een goed gevuld trommeltje naar school gaat fietsen.

Lekker luxe

Fijn he, zo’n moeder die voor je zorgt en het warme dekbed waar je onder ligt. Maar wist je dat er veel mensen zijn die dat allemaal niet hebben? Die in gammele tentjes slapen, of het soms moeten doen met een doos? Brrr, dat lijkt me dus echt helemaal niks. En jij?

Nacht zonder Dak

Ieder jaar zijn er honderden kinderen die in Nederland in een gammele kartonnen doos slapen. Aah! Maar deze kinderen doen dat niet omdat ze het moeten, maar omdat ze het willen. That’s right! Deze kids gaan vrijwillig! Een nachtje zonder lekker warm bedje. Dat doen ze om geld op te halen voor straatjongeren projecten van Tear in Bolivia, Kenia en India. Ook gaat een deel van het sponsorgeld naar vluchtelingen in het Midden-Oosten en Europa. Dat is pas een avontuur!

Win een trip naar het klimbos

Dit klinkt fantastisch he, zo’n toffe actie voor het goede doel. Het fijne is dat jij gewoon mee kan doen en dat als je jouw Nacht Zonder Dak voor de 26e hebt aangemeld (dat is zondag!) je echt een toffe prijs kan winnen: een trip naar het klimbos met je jeugdgroep. En als tweede en derde prijs kun je paintballen en een workshop graffiti winnen.

Dit is een unieke kans om een leuk uitje met je jeugdgroep te fixen. Kijk deze week dus je leukste of stoerste jeugdleider eens extra lief aan en plan een datum om een Nacht zonder Dak te organiseren.

Ook op de Belledag

Nacht zonder Dak is ook op de Belledag! Daar kun je extra info vragen over deze actie. Ook gaan ze met jullie welkomstbordjes maken voor vluchtelingen (of voor je eigen kamer!). Ga dus zeker even langs bij hun stand. (En geef je op voor de Belledag als je dat nog niet gedaan hebt!).