Op reis naar de Algarve: 3 tips

Terwijl ik dit schrijf, is het bewolkt in Nederland en kan er elk moment een buitje aankomen. Hoezo zomer? Gelukkig is het vakantie… tijd om erop uit te trekken! Ik ben een tijdje geleden, in mei, naar Portugal geweest. Faro, om precies te zijn: helemaal onderaan, bij de kust. Even wat zonuren meepakken. Heerlijk! Ga jij daar toevallig ook heen dit jaar? Ik heb wat tips voor je; komen ze!

Tip 1: stap op de fiets

Het eerste wat mijn vriendin en ik deden toen we in Faro waren, was (na een McFlurry bij de MacDonalds te hebben gegeten): fietsen huren! Dat is echt vet leuk. Want het is warm weer, dus een beetje wind door je haren is niet verkeerd. Zo kun je wat meer van de omgeving verkennen dan met de benenwagen, en het is ook nog eens gezond. Joyce en ik zijn naar een ander stadje gefietst, waar een mooi natuurpark zat. We kwamen daar eigenlijk voor de flamingo’s; die hebben we niet gezien, maar wel heel veel mooie planten. Een cactus in bloei, bijvoorbeeld. Portugal is zo mooi! Maar ook wel een beetje eng, want er waren geen fietspaden. Heel avontuurlijk, fietsen op de vluchtstrook van een autoweg waar allerlei voertuigen met 80 kilometer per uur langs je racen. We hebben het overleefd!

Tip 2: doe een ijsvierdaagse

Wederom: het is warm in Portugal. En bij warm weer hoort ijs. Toch? Joyce kwam op het goeie idee een ijsvierdaagse te doen. In Nederland was op dat moment de avondvierdaagse aan de gang, dus konden wij ook zeggen dat we aan EEN vierdaagse hadden meegedaan. Haha. Je kunt er ook een challenge van maken: welke ijswinkel is het best?

Tip 3: neem eens de trein

We stonden verbaasd van de prijzen in Faro. Alles was zo goedkoop! Zo ook een ritje met de trein; van de ene naar de andere plaats koste maar twee euro. Dus besloten we van Faro naar Albufeira te reizen – ja, dat hele toeristische oord. Ik vond het niet heel denderend; de blauwe zee was prachtig, maar alle toeristenwinkels wat minder. Anyway, het was wel heel cool om met de trein door de natuur van Portugal te reizen. En spotgoedkoop in vergelijking met Nederland. Zoek een leuk plekje uit om naartoe te gaan en maak er een mooi dagje uit van!