Pastasalade met zelfgemaakte pesto

Inmiddels sta ik bekend om mijn pastasalade bij vrienden en familie, aangezien dit een heerlijk recept is wat ik vaak maak. Je bent wel even bezig maar het resultaat mag er wezen.

Je kan kiezen voor gegrilde paprika’s of zongedroogde tomaatjes of allebei. Het is net wat je lekker vind. Meestal gebruik ik maar een halve pot dan kan je de rest voor de volgende keer gebruiken.

Wat moet je doen?

Stap 1: Kook de farfalle volgens de instructies op het pak. Gooi de pasta in een vergiet en spoel het met koud water. Zet de pasta in een kom in de koelkast om het te laten afkoelen.

Stap 2: Snijd de cherry tomaatjes in vieren (zoals op de foto). En de zongedroogde tomaten en paprika’s in stukjes.

Stap 3: Rasp de Grano Padano en was de rucola sla

Stap 4: Om de pesto te maken heb je een keuken machine of staafmixer nodig. Pluk de blaadjes van het basilicum plantje/takje en voeg dit samen met 3 eetlepels olijfolie. Gooi er een eetlepel pijnboompitten bij en mix dit. Voeg eventueel wat zout en peper toe. Als het mengsel te dik is, doe er dan nog wat olijfolie bij. Hoe kan je dit zien? Pak een lepel en schep wat pesto op je lepel en laat het weer terugvallen in de kom. Als het in een grote klont terug valt is het te dik. Het moet een beetje stromend van de lepel af.

Stap 5: Gooi alle ingrediënten bij de pasta en meng de pasta er goed door zodat alles eerlijk verdeelt is.

Tip: Maak niet alle ingrediënten meteen op bewaar van alles een beetje zodat je het mooi kan opmaken als je het serveert.

Eet smakelijk!

Deze blog werd geschreven door Annemein