Phil Wickham – Children of God

Als ik aan het leren ben of me echt even moet concentreren zoek ik vaak naar rustige muziek. Op Spotify kwam ik opeens langs een akoestisch album van Phil Wickham, een voor mij onbekende artiest. En wat bleek? Hij is een christelijke artiest en heeft al 9 (!) albums gemaakt. Misschien kende jij hem allang maar ik was echt blij verrast toen ik zijn muziek tegenkwam. Vooral de akoestische versie van het album Children of God vind ik heerlijk.

Ontspanning

Ondanks dat dit album alleen akoestisch wordt uitgevoerd heeft het toch veel variatie. Of je nou op zoek bent naar een lekker nummer om bij weg te dromen of een meer uptempo nummer: dit album heeft het allemaal! Het nummer waar ik het meest ontspannen van wordt is Divine / Sailing / Time / Hymn. Ik kan er echt van genieten samen met een kop thee op de bank.

Children of God

Phil Wickham beleefde een moeilijke tijd voordat hij het album Children of God uitbracht. Hij kreeg last van zijn stem en werd daarom geopereerd. Hij wist niet zeker of hij daarna nog wel zou kunnen zingen. Maar God sprak tot hem en maakte hem duidelijk dat God zijn Vader is en dat hij een kind van God is.

Het nummer ‘Children of God’ is een meer uptempo song op dit album. Dit nummer staat zowel op het akoestische album als op het originele album. Maar de akoestische versie spreekt mij veel meer aan. Doordat het wat rustiger is kan ik beter naar de tekst luisteren en beseffen waar het nummer over gaat. Vooral de tekst: ‘we are standing together, we are the children of God’, vind ik heel mooi. Het doet me eraan denken dat ik me nooit alleen hoef te voelen maar altijd samen mag staan met de andere kinderen van God. Een echte bemoediging dit lied dus!

Je kunt het album hier luisteren op Spotify!

Ken jij Phil Wickham al? En wat vind jij van dit album?

Photo by rawpixel on Unsplash