Pindakaas-cupcakes

Het zal menigeen afstoten, maar ze zijn toch echt heel lekker: cupcakes met pindakaas. Als je al begint te mopperen als je buurvrouw een broodje pindakaas uit haar broodtrommel vist tijdens de lunchpauze, kun je beter niet aan deze cakejes beginnen. Een deel van de boter is namelijk vervangen door het smeuïge goud. En dat geeft, voor hen die een bammetje pindakaas kunnen waarderen, een lekker effect! Ook de mascarponecrème bovenop doet ‘t erg goed. En samen is het een prima combi!

 

Pindakaascupcakes (18 stuks)

  1. Neem 60 gram zachte boter en mix dit met 225 gram bruine suiker en 115 gram pindakaas met stukjes noot tot een egaal mengels.
  2. Voeg beetje bij beetje 2 losgeklopte eieren toe. Doe er hierna een zakje vanillesuiker bij en roer het er goed door.
  3. Vervolgens zeef je 225 gram bloem en 2 theelepels bakpoeder.
  4. Spatel met een metalen lepel om en om de melk en de gezeefde bloem en bakpoeder door het beslag.
  5. Doe het beslag in cakevormpjes en plaats ze 25 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven tot ze gaar zijn. Laat ze op een rooster afkoelen.

En dan is het nu frostingtijd!

  1. Neem 200 gram volvette roomkaas en mix dit met 25 gram zachte boter tot een glad mengsel.
  2. Voeg aan het mengsel van kaas en boter 225 gram gezeefde poedersuiker toe. Tip: in delen toevoegen werkt het best en stuift het minst.
  3. Zet je frosting koud weg tot gebruik.

Als je cakejes zijn afgekoeld kun je ze besmeren met een laagje frosting. Daarna moet je ze in te koelkast bewaren (als ze niet gelijk al worden opgegeten natuurlijk…)

Lijken deze cupcakes je lekker? Ik dacht van te voren… waar begin ik aan? Maar ik vond ze écht lekker! Maar goed, een boterham met pindakaas (het liefst met extra hagelslag) gaat er bij mij ook met liefde in… :-)