Pittige kerriesoep

Ik ben een echt soep mens, ik hou ervan om in deze koude wintertijd heerlijk een paar koppen soep naar binnen te slurpen. Dus vandaar deze pittige kerriesoep, wat een succes was ondanks dat het mijn eerste zelf gemaakte soep was.

Wat moet je doen?

Stap 1: Snijd de ui en bieslook in kleine stukjes. Bak de ui met boter in een pan tot de ui zacht en een beetje bruin is. Voeg later de bloem en kerriepoeder toe. Roer dit goed door elkaar. Als je wilt kun je hierbij ook twee thee lepels sambal bij voegen voor een lekkere pittige smaak.

Stap 2: Voeg het water met de bouillonblokjes toe. Gooi de bieslook erbij en de allesbinder. Roer de soep goed om de allesbinder te mengen. Laat dit 10 minuten staan en let op dat het niet gaat koken.

Stap 3: Vind je de soep na 5 minuten nog niet dik genoeg? Voeg dan wat meer allesbinder toe. Dit zorgt ervoor dat de soep wat steviger/dikker word.

Stap 4: Serveer dit mooi in een kom met verse bieslook en wat croutons en geniet.

Deze blog werd geschreven door Annemein