Podcast ‘Sterke verhalen van Super Meiden’

Iedereen heeft zijn of haar verhaal. Ook meiden of vrouwen die nu heel bekend zijn, hebben een verhaal. Deze verhalen worden gedeeld in een podcastserie van de NPO Zapp/KRO-NCRV: ‘Sterke verhalen van Super Meiden’. In deze blog ga ik dieper op deze serie in en hoe het inspirerend kan zijn ook voor jou!

Sterke Meiden

Iedere aflevering komt een andere bekende vrouw aan bod. Een presentator vertelt dan haar verhaal. Ze noemen het ook wel een sprookje dat gebaseerd is op de werkelijkheid, want hun verhaal wordt op zo’n manier verteld dat het echt lijkt op een sprookje. Vaak is het ook zo dat deze vrouwen van ‘niets naar iets’ zijn gegaan. Zo bleek een normaal meisje opeens heel goed te kunnen voetballen en ontwikkelde een ander meisje weer een talent voor zingen. Het is mooi om te horen hoe deze meiden echt vechten voor het punt waar ze nu zijn. Ze leggen hun passie en energie erin en je ziet wat daarvan komt.

Tegenslagen

Veel van deze vrouwen hebben onderweg naar de top ook te maken gehad met tegenslagen. Dat is misschien wel heel erg herkenbaar in je eigen leven. Het mooie is dat juist vanuit die tegenslagen mensen weer sterker worden. Je leert van de dingen en je wordt alleen maar sterker!

Voor jou

Maar wat kan jij hieruit meenemen? Dat is natuurlijk heel persoonlijk. Misschien herken je je heel erg in het talent dat een van deze vrouwen heeft of haal je meer inspiratie en motivatie uit het verhaal en de manier waarop deze vrouwen naar de top zijn geklommen. Ik hoop vooral dat je door middel van deze podcast iets voor jezelf kan meenemen. Zelf vond ik het mooi om te horen dat ze echt een droom hebben gehad om ergens te komen en daar ook alles aan gedaan hebben. Ook al ging dat niet altijd zonder slag of stoot, ze zijn wel gekomen op het punt waar ze vroeger alleen maar van hadden kunnen dromen.

Vergeet niet: ook al ben jij niet een bekend persoon, jij bent ook een powervrouw op jouw manier! Je bent een sterke meid en je bent goed zoals jij bent. Daarvoor hoef je echt niet in de schijnwerpers te staan!

Luister deze podcast in jouw podcastapp Spotify of in andere podcastapps. Wil je meer podcasttips? In deze blog lees je over mijn favoriete podcasts.