Mijn favoriete podcasts

Had jij vroeger ook zo’n kleine MP3- of MP4-speler of draaide jij ook de hele dag cd’s met je favoriete muziek? Ik in ieder geval wel! Daar is de liefde voor muziek bij mij ook begonnen. Zolang als ik mij al kan herinneren luister ik muziek. Maar soms is het ook fijn om bijvoorbeeld tijdens het reizen, iets te kunnen volgen. De laatste tijd zie ik overal podcasts opduiken. Ik ga mijn favoriete met jullie delen!

Wat is een podcast?

Misschien heb je nu nog geen idee wat een podcast is. Een podcast is eigenlijk een gesprekje waarin mensen praten over allerlei onderwerpen. Vaak zijn het twee mensen die praten over een gebeurtenis of over wat hen bezig houdt. Er zijn ook podcasts waarin één iemand aan het woord is, bijvoorbeeld een podcast waarin een preek van eerder wordt afgespeeld.

Apps

Je hebt verschillende apps waar je podcasts kan beluisteren:

  • Spotify
  • Podcasts Tracker (Android)
  • Apple Podcast (IOS)
  • YouTube (hier zetten ze vaak de podcast met beeld online)

Drie favoriete podcasts

David de Vos

Misschien ken je hem wel van verschillende conferenties of van Go and Tell. Hij deelt in zijn podcast verschillende preken die hij heeft gegeven. Dat is heerlijk om naar te luisteren als je bijvoorbeeld aan het wandelen bent en je steekt er ook nog wat van op! Ook maakt hij momenteel een serie over burn-outs. Erg inspirerend hoe hij er over praat!

Held in Eigen verhaal

Deze podcast is van Iris Enthoven. Zij is op YouTube en Instagram erg actief en is bij velen ook een bekende influencer. Ze nodigt in haar podcast verschillende mensen uit die een bijzonder of heftig verhaal hebben. Iris gaat met hen in gesprek over wat hen is overkomen en hoe zij nu in het leven staan. Wat ik erg inspirerend vind aan die verhalen, is hoe die mensen ondanks hun tegenslag of moeilijkheden, toch weer de drive hebben gevonden om verder te gaan. Ook herken je niet eens iets in het verhaal van die persoon, je kan er toch iets bemoedigends of inspirerends uit halen!

Wie is de mol?

Dit is voor alle mensen die fan zijn van Wie is de mol? 😊. Elke zondag bespreekt Annemieke Schollaardt de uitzending met de afvaller van die week. Ze geeft samen met Rick de presentator en Rick de regisseur een kijkje achter de schermen. Je leert daardoor ook het programma vanaf de achterkant te kennen. Ook hoor je het verhaal van de afvaller en hoe diegene het spel het ervaren. Echt een kijkje achter de schermen dus!

Heb jij nog tips voor leuke podcasts? Laat het weten in de reacties!

Photo by Melanie Pongratz on Unsplash