Pray – Justin Bieber

Ben benieuwd of er onder jullie ook Beliebers zijn! Ik vind m stiekem best wel leuk, dat komt omdat alle meiden in het meidenhuis waar ik werkte nogal fan van hem waren. Tja, niet dat ik m nou knap vind ofzo (dat zou toch een beetje sneu zijn op mijn leeftijd :D)) maar ik word vaak wel vrolijk van zijn liedjes. En dit liedje vind ik ook nog eens mooi. Kennen jullie het al?

I close my eyes and pray…Het doet me een beetje denken aan I was here van Beyonce omdat het een beetje dezelfde strekking heeft: Justin wil ook iets doen voor de wereld, zijn voetafdruk achterlaten. Hij wil iets betekenen voor anderen.

Ik geloof dat iedereen een roeping ergens voor heeft. Ten eerste ben je geroepen om van God te zijn (Ik heb je bij je naam geroepen, je bent van mij). Als je gelooft in God, ga je veel mooie dingen zien maar zie je ook veel dingen die shit zijn. Moeder Theresa zei ooit eens dat al die ellende (even in mijn woorden) je niet onberoerd kan laten als je christen bent. Met andere woorden: wat raakt jou? Misschien ga je ooit weleens naar Afrika en vind je de armoede daar schrijnend. Een vriendin van mij ging naar Brazilie en zag hoe straatkinderen daar leefden. Dat liet haar nooit meer los. Ik vind het heel erg als meisjes misbruikt worden, op wat voor manier dan ook. En daar zet ik me voor in, om meiden sterk en weerbaar te maken en te laten zien dat je met de hulp van God er bovenop kunt krabbelen.

Een roeping ontdek je op je eigen (of Gods) tijd. Vaak ben je eerst een tijdje bezig met jezelf vinden en ben je aan het ontdekken wat je van alles vindt en wat God voor je betekent. Ik zie dat altijd een beetje als een puzzel leggen. Als je die puzzel eenmaal een beetje hebt gelegd, ga je vaak ontdekken wat de bedoeling is van jouw leven.

Weet je jouw roeping al?


I just can’t sleep tonight
Knowing that things ain’t right
It’s in the papers
It’s on the TV
It’s everywhere that I go
Children are crying
Soldiers are dying
Some people don’t have a home

But I know there’s sunshine behind that rain
I know there’s good times behind that pain
Hey, can you tell me how I can make a change

I close my eyes and I can see a better day
I close my eyes and pray
I close my eyes and I can see a better day
I close my eyes and pray

I lose my appetite
Knowing kids starve tonight
And when I sit up
‘Cause my dinner is still on my plate
Ooehh, I got a vision
To make a difference
And it’s starting today

‘Cause I know there’s sunshine behind that rain
I know there’s good times behind that pain
Haven’t tell me how I can make a change

I close my eyes and I can see a better day
I close my eyes and pray, yeah
I close my eyes and I can see a better day
I close my eyes and…

I pray for the broken-hearted
I pray for the life not started
I pray for all the ones not breathing
I pray for all the souls in need
I pray, can you give ‘em one today

I just can’t sleep tonight
Can someone tell me how to make a change

I close my eyes and I can see a better day, yeah
I close my eyes and pray, ooh
I close my eyes and I can see a better day
I close my eyes and I pray, ooh

I pray
I pray
I close my eyes and pray

PS: Over een tijdje is Justin in Nederland. Ga je erheen? Laat t ff weten, vinden we leuk!