Recept: American Pancakes

Laatst heb ik voor het eerst American Pancakes gegeten. American Pancakes lijken heel erg op onze Nederlandse pannenkoeken maar zijn een stuk kleiner, dikker en luchtiger. Zelf vind ik ze super lekker en eet ze zodra ik de kans krijg. Helaas kan je ze niet in elk restaurantje of lunchroom krijgen maar je kan ze ook gemakkelijk zelf maken! Het voordeel is dan dat je er zo veel kan maken en eten als je zelf wilt ;) Daarom hierbij het recept voor het maken van American Pancakes. Veel bakplezier!

Wat heb je nodig

– Een koekenpan en een diepe lepel om het beslag mee in de pan te doen.
– Lekkers om erop te doen: poedersuiker, maple syrup (een soort Amerikaanse stroop, echt super lekker), normale stroop, aardbeien, slagroom etc. Misschien beter niet allemaal tegelijk, maar je snapt het idee.

Ingrediënten:

400 ml melk
250 gram bloem
4 tl (theelepels) bakpoeder
2 eieren
Snufje zout
2 el (eetlepels) suiker
Olie of boter

Zo maak je de American pancakes

Het is eigenlijk heel makkelijk. Doe de melk in een kom. Voeg daar de bloem, bakpoeder, zout en suiker aan toe. Mix alles door elkaar en doe vervolgens de eieren erbij. Meng dit nogmaals allemaal door elkaar tot je een dikkig beslag zonder klontjes hebt. Verwarm wat boter of olie in de koekenpan en schep kleine beetjes van het beslag in de pan. In 1 koekenpan kan je er meestal 3 of 4 tegelijk bakken. Probeer er mooie rondjes van te maken. Als de onderkant goudbruin is en er belletjes aan de bovenkant tevoorschijn komen kan je het pannenkoekje omdraaien en nog even aan de andere kant laten bakken. Wanneer ze klaar zijn kan je ze opstapelen op een bordje en je favoriete zoetigheid eroverheen doen. Eet smakelijk!

Lekkere Tip:

Je kan ook blauwe besjes of chocolate chips door het beslag doen en meebakken. Zo maak je er heerlijke blueberry of chocolatechip pancakes van!

Heb jij wel eens American Pancakes gegeten? Laat het me weten in de reacties hieronder!

Photo by Herson Rodriguez on Unsplash