Recept: minihamburgers

Deze minihamburgertjes zijn superleuk om te maken en komen uit het boek The culy way of life van Monique van Loon. Ik maakte ze iets anders. Ze zijn te gek voor een avondje met je vrienden, of een zondagmiddag als je je familie wilt verrassen :) Ik maakte ze en beschrijf hoe je ze het beste kunt maken!

minihamburgersaf

Wat je nodig hebt voor 8 mini’s:

  • – kleine broodjes (koop je gewoon bij AH)
  • – ongeveer 100 gram gehakt
  • – 2 teentjes knoflook
  • – 1 uitje
  • – gehaktkruiden of peper en zout
  • – beetje paneermeel
  • – 1 ei

1. Gehakt maken

Snipper (heel klein snijden) de teentjes en het uitje en meng het door het gehakt. Gooi daarna de gehaktkruiden en het eitje erbij (jeej lekker vieze handen) en meng alles door elkaar. Lekker nattig. Nu doe je er paneermeel bij, net zoveel tot het droog aanvoelt. Ik gebruikte paneermeel met kruiden en alleen peper en zout en dat was prima.

minihambroodjes

2. Bakken

Stop eerst de broodjes in de oven, die moeten een minuut of zes. Ondertussen bak jij de hamburgertjes met een beetje boter in de pan. Laat de boter eerst even heet worden en bak de hamburgers op hoog vuur. Daarna laat je ze met iets lager vuur gaar worden.

minihambpan

3. Versieren

Nu kun je erop doen wat je wilt: Ketchup, nog een uitje, augurkjes, plakje kaas… Maak het een gezellig broodje en geniet ervan!

culywayoflife

The culy way of life is echt een superleuk kookboek met veel basics over koken en toffe recepten. Check ook culy.nl voor meer koken!

Veel plezier met de hamburgertjes!