6 Redenen waarom je moeder de belangrijkste is

Het is moederdag! De dag om je moeder eens lekker in de watten te leggen. Misschien zit je mams inmiddels al wel aan een lekker ontbijt op bed of heb je haar al een heel tof kado gegeven. Je moeder is namelijk best wel belangrijk! Waarom? Hier 11 redenen waarom mama de belangrijkste is.

Reden 1: ze kan je uitleggen wat ongesteld-zijn is

Ik schrok best wel toen ik voor het eerst ongesteld was. Ik dacht echt dat ik leegliep, al wist ik er wel iets over en wist ik wat het was. Maar zoveel bloed?! De eerste om wie ik riep toen? Jup, dat was mijn moeder. Die legde me er weer wat extra over uit en gaf mij wat maandverband. Ook snapte zij wat ik nu elke maand moest doormaken en had je zo altijd iemand om tegenaan te klagen. Zo fijn!

Reden 2: ze kan je haar mooi invlechten

Toen ik vroeger op school zat, wilde ik altijd treintjes in mijn haar. Een staart waar weer een staart van was gemaakt… Heel fijn als je mams dan elke ochtend vol enthousiasme de elastiekjes uitzocht en mijn haar deed. Later werden het wat ingewikkeldere kapsels, maar mama deed ze nog steeds vol enthousiasme. En als ik het zelf eens deed en niet goed zat, kon zij het altijd weer goed maken. Jeejjj!

Reden 3: voor make-upadvies

Dit geldt misschien niet voor elke moeder of elke dochter. Niet iedereen houdt namelijk van make-up, maar als je het gebruikt is het wel handig als iemand in huis er ook verstand van heeft. Dan voorkom je dat je als clown het huis uit gaat. Zo heeft mijn mams me een keer ‘gered’, toen ik als een half-negertje het huis uit wilde gaan. Iets te veel en te donkere foundation staat niemand goed. Handig!

Reden 4: ze zorgt voor je

Mama pakt(e) je broodtrommel in, mama zorgt voor schone kleren in de kast en voor de afspraak met de tandarts. Wat zou je zonder haar moeten? Dan zou je er veel werk bij krijgen. Al die dingen die je mama stiekem regelt voor je en dan vind ze ook nog de tijd voor haar werk/huishouden en de rest van het gezin.

Reden 5: ze houdt van je

“Heb je het niet koud?”, “weet je zeker dat je genoeg hebt gehad?” of “Hoe is dat en dat nu afgelopen?”. Mama verzorgt je niet alleen, ze is ook bezorgd om je. Oké, soms kan dat heel vervelend zijn. Het is namelijk ook wel heel leuk om gewoon alleen naar Amsterdam te kunnen met vriendinnen zonder speech over enge mannen en zakkenrollers, maar toch heeft het ook wel iets schattigs. Je mams zegt al die dingen namelijk omdat ze van je houdt. Ze wil gewoon dat je veilig en gelukkig bent. Love you too mammie!

Reden 6: in wat voor staat je ook bent, mama is er voor je

Boos, verdrietig, blij of bang. Mama is er voor je. Ze wil altijd een arm om je heen slaan of met je mee juichen. Niet altijd zegt ze de juiste dingen, maar wel heel erg vaak! Je moeder wil dat je gelukkig bent en daar zal ze alles voor in werking zetten. Dus ben je down, mama helpt je. Als je liever met een vriendin praat? Mama is niet gekwetst hoor, want dat hoort ook weer bij ouder worden. Heerlijk toch, zo’n moeder!

Ben jij al lid van onze club? Als clublid krijg je 6 keer per jaar de Belle op de mat, dit mooie welkomstpakket, toegang tot het forum en exclusieve korting op onze evenementen. Dat wil jij toch ook?

Als lid van onze club heb je deze 4 voordeeltjes zo maar te pakken:

♥ Je krijgt 6 keer per jaar ons tijdschrift Belle op de mat vol artikelen over geloof, zelfbeeld, school, vriendschap en nog veel meer.
♥ Je hebt toegang tot ons online forum waar je met andere Bellemeiden kunt kletsen
♥ Je krijgt korting op onze evenementen zoals de Belledag
♥ Het belangrijkste: je hoort bij een supergezellige club meiden die net als jij geloven en Belle zijn!