Joëlle bakt regenboog cupcakes

Cupcakes die als je ze opensnijdt de kleuren van de regenboog hebben. Moeilijk? Niet zo. Het levert alleen heel veel afwas op. En veel leuke reacties.

Regenboog
Ik word altijd blij als ik een regenboog zie. Niet alleen omdat het me doet herinneren aan Gods trouw voor ons, maar ook omdat ik al die kleuren zo mooi en lekker vrolijk vind. Deze rainbowcupcakes ben ik een poosje geleden tegengekomen op internet en wilde ik al een poosje maken. De HvB bloggersmeet vond ik een mooi excuus om ze eens te maken. :)

* Levensmiddelenkleurstof  kun je kopen bij veel Aziatische/Chinese winkeltjes, en ook bij bakwinkels en een aantal hobbywinkels. Je kunt het gebruiken voor deze cakejes, maar ook in bijvoorbeeld slagroom of botercrème. En in gewoon eten natuurlijk!

En nu aan de slag!
Maak als eerste het cupcakebeslag zoals in deze blog beschreven staat. Je kunt een smaakje zoals vanille of citroen toevoegen als je dat lekker vindt. Verdeel het beslag over vijf bakjes. Vervolgens krijgt het beslag in elk bakje een ander kleurtje. Het is het slimst om te beginnen met een paar druppels levensmiddelenkleurstof en dit goed te roeren. Niet tevreden over het kleurtje? Voeg dan weer een druppel toe, tot het kleurtje naar je zin is. Doe dit met alle bakjes tot je vijf kleuren beslag hebt.

Zelf de regenboog maken
Plaats de cupcakepapiertjes in een cupcakebakblik. Tijd om je cupcakes te vullen! Ik ben begonnen met een lepeltje paars, blauw, dan groen, dan geel en rood. Het is een beetje gepruts, maar met wat oefening kun je mooie gelijke laagjes krijgen. Die van mij lopen een beetje in een boogje, net als een echte regenboog! ;-)

De bovenkant kun je versieren met een toef botercrème  of met een lekkere dot slagroom.

Wat vinden jullie van deze vrolijke cakejes? Heb je zelf zoiets wel eens gemaakt, deel dan de foto’s via twitter (@huisvanbelle) of via het forum op FB!

Bron grote foto: http://www.flickr.com/photos/heymikiheymiki/6291353177