Rijst met kip en mosterd

Annemein is onze nieuwe blogger en zij heeft iedere week een heerlijk recept voor je! Deze week heb ik een nieuw recept uitgeprobeerd met kip, rijst en mosterd. Het is snel en een heel lekker.

Wat moet je doen?

Stap 1: Snij de kipfilets in blokjes en kruid ze met peper, zout en kip kruiden. Ik heb hiervoor pittige curry kruiden gebruikt. Schenk er wat olijfolie bij en hussel het door elkaar, laat het even staan zodat de kruiden kunnen intrekken.

Stap 2: Snijd de prei in stukjes (zoals op de foto) en was de prei in het vergiet.

Stap 3: Dop de sperziebonen, je snijd allebei de kontjes van de boon eraf met een keukenmesje. De overgebleven boon snijd je in tweeën en gooi dit in een pan met water. Zet het water op en laat het ongeveer 10 minuten koken. Giet daarna de boontjes af.

Stap 4: Laat een pan water koken en gooi de rijst in de pan. Volg hiervoor de instructies op het pak rijst, het kan per pak verschillen hoelang het moet koken. Giet de rijst af.

Stap 5: Bak de kipfilet lichtbruin in een pan met een beetje olijfolie. Als de kip gaar is (helemaal wit van binnen en lichtbruin van buiten) voeg de prei dan toe. Wacht tot de prei een beetje gaar is geworden en doe dan de slagroom erbij.

Stap 6: Schep er 1-2 lepels mosterd bij en roer het geheel goed. Voor de echte smaakliefhebbers kan je meer mosterd erbij doen. Pas op dat het niet teveel wordt! Proef altijd eerst voordat je er iets bij gooit.

Stap 7: Serveer de rijst met een lekkere volle schep saus met kip en geniet ervan.

Deze blog werd geschreven door Annemein