Rollerskaten: mijn nieuwe, oude hobby!

Wat kan ik daarvan genieten; een koopje op Marktplaats. 😊 Voor 25 euro mag ik hele toffe rollerskates ophalen en ze passen precies. En dan de belangrijke vraag…. Kan ik het nog?

Vroeger…

Even heel wat jaartjes terug in de tijd. We hadden thuis rolschaatsen. Van die hele ouderwetse van ijzer die je onder je schoenen of laarzen kon doen. Wat een ondingen! Als je even een hobbeltje had zat je rolschaats naast je schoen. Ze zagen er ongeveer zo uit:

Ja, echt, zoiets was het. Drama. Toen kwamen de rollerskates overwaaien vanuit Amerika. En natuurlijk wilde ik die! Geen idee hoe mijn ouders dat gedaan hebben, het was best een duur grapje, maar mijn zussen in ik kregen alle drie rollerskates. En die zagen er zo uit!

Oh wat was ik blij! En ik heb heel wat rondgereden op die dingen. Er waren twee slimme oudere meisjes bij ons in de buurt die op woensdagmiddag rollerskate-les gaven voor 2,50. Dus daar gingen we. Oefenen met remmen, bochtjes draaien en afzetten.

Dus toen ik een paar weken geleden weer eens op de wielen stond dacht ik dat ik zo wel even weg reed. Dat viel een beetje tegen, want ik ben ongeveer 50 cm langer dan toen. Maar goed. Inmiddels oefen ik heel wat af en ik vind het super leuk. Ik heb toch maar even wat YouTube filmpjes gekeken omdat sommige technieken een beetje weggezakt waren.

Wil jij het ook eens proberen? Dan is dit een leuk instructiefilmpje:

Het begint echt te simpel maar als je een beginner bent is het heel handig. Alleen al die instructie van hoe je moet opstaan van de grond. 😊 Echt top.

Je kunt van deze dames van Planet Roller Skate nog meer filmpjes vinden over het pimpen van je skates en accessoires. Er gaat een wereld voor je open.

Huis van Belle-dag: Girls on the move

Misschien is het je opgevallen dat er op de flyer van de Huis van Belle-dag ook een rollerskate staat? We vonden dat heel goed passen bij ons thema ‘girls on the move’. We gaan er ons best voor doen dat je op de Belle-dag ook kan uitproberen of rollerskaten wat voor jou is. Daarnaast zijn er nog een heleboel andere leuke dingen te doen. Een Krav Maga Workshop, Hip Hop dansen en Lasergamen. Ben jij van de partij? Geef je nu op!

Gaan we jou zien op de Belledag? Vinden we tof! 

De Huis van Belledag komt tot stand in samenwerking met de CHE.