Room tour – boekenkast – deel 1

De laatste tijd zie ik steeds vaker “roomtours” op Youtube – meiden die hun kamer showen aan de kijkers. Dat inspireerde mij! Daarom hier de eerste blog van mijn roomtour-serie, deze keer over mijn boekenkast. Vond mijn moeder erg fijn, want hij moest nodig worden opgeruimd…  ;)

Onderste plank

Hier vind je vooral saaie benodigdheden voor school, zoals woordenboeken en mappen. Niet zo interessant dus… Behalve de map die ik in groep 8 versierde: ik heb hem gekaft met stof en daar weer op genaaid. Het bloemetje linksboven is vrij simpel: twee bloemetjesvormen uitknippen (de ene groter dan de andere), twee lintjes eronder leggen en met een knoop alles op elkaar naaien. Easy does it :)

Tweede plank

Opbergdozen met aaaaaaaaaaaaaaaaaallemaal dingen die ik echt niet weg wil gooien. Van zelfgeschreven boekjes tot post tot leuke lintjes… Naast die dozen liggen verslagen en twee van mijn scrapboeken. Die heb ik zelf gemaakt – geen fotoalbum of iets dergelijks, maar van hout en van karton. Mooi papier maakt het af! Als je meer wilt lezen over mijn scrapboeken, laat het dan weten.

Derde plank

Nog meer school… – zucht –  Maar goed, daar is een BOEKENkast ook vooral voor, toch? Sommige van mijn boeken heb ik versierd met masking tape, lekker vrolijk! Uit een onderzoek is gebleken dat je een boek sneller pakt als het er aantrekkelijk uitziet. Helaas heeft het nog niet echt gewerkt met mijn Duits idioom… Maar ik dwaal af. Masking tape dus. Daarmee heb ik ook mijn rekenmachines versierd: zo weet ik welke van mij is en is er tenminste nog íets vrolijk bij wiskunde.

Bovenste plank

De gezelligste plank! Eigenlijk een soort inspiratieplank: een moodboard , een inspiratieboekje…

Op het moodboard prik ik zo nu en dan nieuwe dingen, dus hij is nog lang niet af. Net zoals bij mijn inspiratieboekje. Hierin plak ik – de naam zegt het al – dingen die me inspireren. Teksten, plaatjes, letters, patronen.

Verder zie je op deze plank een ladekastje. Daar ga ik maar niet veel van laten zien, want… Ja. Tja. Je wilt niet weten wat daar voor troep in zit. Sleutelhangertroep, zeg maar. Eén laatje is echter wel interessant: hierin verzamel ik al mijn kledinglabels. Die zijn interessanter dan je denkt! En ook heel mooi. Soms staat er, behalve het merk, ook wel eens een leuke tekst bij. Let er maar eens op.

De lampenkap vond ik een beetje saai, daarom deed ik er kant omheen. De fotolijsten zorgen voor wat meer ‘opvulling’ – de platen heb ik uit een Deens tijdschrift… Scandinavië hè ;)

Tenslotte staan ook leuke potjes, een soort kaarsenhouders.  Die maak je door een leuk plaatje uit te printen en er in te zetten. Het papieren kanten kleedje kan je halen bij de Xenos of hobbywinkels.

Zo, dit was deel 1 van de roomtour-serie. Wat vond je ervan? Hoe ziet jouw boekenkast eruit?

X