Schoonheid: van binnen en van buiten

Iedere vrouw is prachtig op haar eigen manier. Maar toch voelen we ons heel vaak lelijk, stom of niks waard. Het lijkt er bij ons wel ingeprent te zitten, elke dag komt de gedachte van ‘maar zij is mooier’ wel een keer voorbij. Waarom is het zo moeilijk om de mooie kanten van jezelf te zien?

Zodra jij je focus op God legt, ga je ook meer je eigen schoonheid zien.

Stel jezelf eens deze vragen: Waarom vergelijk je jezelf met andere meiden? Waarom vind je het moeilijk om jezelf als mooi te beschouwen? Waarom lukt het niet, om jezelf door de ogen van God te zien?

Lastige vragen, maar mijn antwoord, voor mezelf is, omdat ik teveel streef naar perfectie, onmogelijke perfectie. En doordat ik mijn focus niet genoeg op God leg. Al die onzekerheden laten ook zien dat je je er veel mee bezig houd, maar onze nummer 1 prioriteit moet God zijn. Zodra jij je focus op God legt, ga je ook meer je eigen schoonheid zien. Je leert wie jij bent in God, hoe Hij je bedoelt heeft en wat jouw sterke punten en mooie kanten zijn. God wilt je jouw schoonheid laten zien, schoonheid die Hij er bij ieder van jullie in heeft gelegd.

Elke positieve gedachte over jezelf moet je opschrijven, of opplakken.

Dus als jij dit nu leest, God heeft ook in jou heel veel schoonheid gelegd. Hoe je die gaat zien? Vraag God of Hij je wilt helpen! Heel praktisch: ga elke ochtend voor de spiegel staan, vraag God of Hij je iets moois van jezelf wilt laten zien, en wat Hij laat zien maakt niet uit, een eigenschap of een uiterlijk kenmerk, het kan allemaal. Elke positieve gedachte over jezelf moet je opschrijven, of opplakken, bewaar het ergens waar je het kan zien en makkelijk kan terugvinden, zodat je er aan herinnert word, want het is heel belangrijk!

Wat ook goed is om te doen, is om leugens, onzekerheden etc. op te schrijven en die aan God te geven, te verscheuren, of iets anders. Leugens zoals ‘ik ben lelijk’ ‘ik heb geen talent’ ‘ik ben niks waard’ zijn goed om te verbreken. Je kan dit ook samen met iemand doen, iemand die je vertrouwd. Ga ervoor zitten, en zet alles van je af, geef ze aan God. Het is niet de bedoeling om met zulke gedachten rond te lopen, want die houden je tegen om te gaan zien hoe mooi jij werkelijk bent, want dat ben je!

Dat ben je echt, vraag maar aan God!

Ben jij al lid van onze club? Als clublid krijg je 6 keer per jaar de Belle op de mat, dit mooie welkomstpakket, toegang tot het forum en exclusieve korting op onze evenementen. Dat wil jij toch ook?