Sightseeing in Rotterdam

Roffa, Rotjeknor, Manhattan aan de Maas – vele bijnamen van dezelfde stad: Rotterdam. Of je nu van shoppen, musea of gewoon lekker door de stad slenteren houdt, in Rotterdam kan het allemaal. Met de meivakantie in aantocht tip ik graag een aantal leuke must-do’s voor een dagje Rotterdam!

Shoppen

First things first, Rotterdam heeft heel veel winkels. In het centrum heb je alle grote ketens bij elkaar in het gebied rondom de Lijnbaan en de Koopgoot. In de buurt van de Botersloot en de Meent zitten ook wat boetiekjes en winkels met vintage kleren, check bijvoorbeeld Very Cherry of Cheap Fashion. Hier zit ook Nishi, een winkel vol met producten uit Japan. Leuk om een keertje te kijken!

Hapjes en drankjes

Rotterdam is super multicultureel en dat zie je ook terug in de winkels en restaurants die enorm gevarieerd zijn. In de Witte de With-straat en op de Nieuwe Binnenweg heb je veel verschillende leuke eetplekjes. Vlak bij het Centraal Station vind je op het dak van een kantoorgebouw een mooie daktuin met het restaurantje Ted’s Place. Voor heerlijke koffie (‘een bakkie pleur’) met een goed verhaal kan je op het Eendrachtsplein bij Heilige Boontjes terecht. Deze koffietent is opgezet met het doel om een werkplek en begeleiding te bieden aan jongeren die door omstandigheden moeilijk aan werk kunnen komen. Heilige Boontjes zit in een voormalig politiebureau en je kan er ook een overnachting boeken in hun bed & breakfast. Iets verderop zit Koekela, hier kan je heerlijke taartjes en koekjes eten. Verder heb je in Rotterdam Zuid Hotel New York; dit was vroeger de plek waar de schepen van de Holland-Amerika lijn vertrokken. In dit mooie hotel kan je slapen, maar ook lekker eten of borrelen. Hier vlakbij heb je ook nog de Foodhallen waar je allerlei verschillende fancy eettentjes bijeen hebt en een Happy Italy met mooi uitzicht op de Maas en de Erasmusbrug.

En nog meer

Naast winkelen en lekker eten kan je allerlei dingen doen in Rotterdam. Rondom het museumpark heb je een heel aantal musea, waaronder ook het nieuwe depot van het Boijmans museum. Dit gebouw lijkt op een soort mega kom met spiegels aan de buitenkant waarin je de skyline van de stad terugziet. Liever even de natuur in? Ga dan naar het Kralingse bos, de botanische tuin Arboretum Trompenburg of de historische Tuin Schoonoord. Verder kan je natuurlijk de Euromast op voor een mooi uitzicht over de stad! Via het Euromastpark kan je langs de Maas en het Scheepshavenkwartier weer terugwandelen naar het centrum. Vanuit hier zie je Hotel New York en het grote schip de SS Rotterdam liggen. Dit schip werd vroeger gebruikt om naar Amerika te varen. Nu is het een hotel met meerdere restaurants, maar je kan er ook leuke rondleidingen krijgen en er zijn regelmatig evenementen.

En natuurlijk is er nog veel meer te ontdekken en te beleven, veel plezier gewenst!

Foto door Amy Dekker via Unsplash