Snacks voor onderweg

Of je nu uren op de achterbank naar Zuid-Europa moet zitten naast je broertje of met je vriendin op de fiets naar een strandje gaat: deze easy snacks voor onderweg zijn makkelijk en lekker om te maken

 

Pindakaas-kokos energy bites

Nodig (voor 15 stuks)

  • 100 g havermout
  • 75 g geraspte kokos
  • 125 g pindakaas
  • 100 g mini chocolate chips
  • 75 g honing
  • 1 tl vanille extract
  • extra kokos om de balletjes door te rollen

Doen: Doe alle ingrediënten in een kom en meng het goed. Het blijft een beetje kruimelig. Schep 2 eetlepels op je hand en kneed het tot een stevig balletje. Rol het balletje door de extra kokos. Herhaal dit tot alle balletjes klaar zijn. Bewaar ze tot vertrek in een bakje in de koelkast, dan blijven ze lekker stevig.

Houmous dip in a jar

Nodig (voor 1 pot):

  • glazen pot
  • half bakje houmous
  • Stevige groente, zoals wortel, komkommer, paprika en bleekselderij

Doen:
Makkelijker dan dit wordt ‘t niet: schep ½ bakje houmous in de pot. Snij je favoriete snackgroenten in dunne reepjes en doe die in de pot. Zo heb je dip en snacks al bij elkaar zitten. Dubbeldippen toegestaan! Bewaar in de koelkast.

Fruit roll-ups

Nodig (voor 10 stuks):

  • 500g. mangostukjes uit de diepvries, ontdooid

Doen:
1. Verwarm de oven voor op 75°C.
2. Pureer de mango met een staafmixer totdat er geen stukjes meer inzitten. Leg een siliconen bakmat op een bakplaat en verspreid de mangopuree gelijkmatig over de bakmat, zorg dat het zoveel mogelijk even dik is (1-2 mm). Zet de bakplaat 3-4u in de oven om de mangopuree langzaam te laten drogen. De tijd hangt af van hoe dik de laag mangopuree is.
3. Haal de plak mango voorzichtig van de bakmat af als deze helemaal droog, maar nog wel soepel is en leg op een stuk bakpapier. Rol het op en snij met een scherp mes in kleinere stukken.
4. Bewaar de fruit roll-ups in een plastic doosje.