Het leven als Social Work-student op de CHE

Het is weer vakantie! En met een beetje geluk kun je minimaal zes weken genieten van de zon! Misschien ga je wel op vakantie naar het andere eind van de wereld, of vermaak jij je lekker thuis met heel veel boeken en de nieuwste Belle. Of werk je veel om straks wat meer geld te hebben. Want volgend jaar, dan moet je er weer met volle bak tegenaan! Misschien is volgend jaar wel je examenjaar en moet je hard nadenken over je studiekeuze. Of misschien heb je al lang besloten wat je wilt studeren, en loop je over een tijdje vol verwachting rond op je nieuwe school.

Ook in de nieuwe Belle staat een interview met een student van de Christelijke Hogeschool Ede. Maartje, is het deze keer. Ze is 19 jaar en studeert Social Work. In het artikel vertelt zij over haar superdrukke zomervakantie van vorig jaar.  Ze werkte toen namelijk in de zorg, voor meerdere werkgevers, paste op en hielp mensen met hun huishouden. Het hielp allemaal niet echt mee om tot rust te komen. “Ik was toen gestrest en mijn hoofd zat vol. Ik wist dat ik ergens mee moest stoppen.”

Maartje’s zomervakantie

Ik ben dan ook benieuwd hoe Maartje deze zomervakantie heeft gepland. Haar vakantie is duidelijk minder intensief en veel meer afwisselend dan vorig jaar, laat ze me weten. “Ik ga twee weken met mijn ouders mee op vakantie, een weekje met mijn schoonfamilie, en om dit in alle rust af te sluiten ‘pas’ ik 10 dagen op het huis van een collega. Dat zijn dus genoeg momenten om te genieten van de zon! (Hopelijk is die aanwezig deze vakantie!).”

En daarna? Wat ga je komend jaar doen?

“Hierna begint voor mij het tweede cursusjaar op de CHE. Ook daar heb ik veel zin in! Ik begin weer in een hele nieuwe klas en hoop veel te leren door middel van lessen en stagelopen. Ik ben benieuwd wat dit schooljaar weer gaat brengen!”

Hoe is het eigenlijk om op de CHE te zitten? En wat heb je geleerd afgelopen jaar?

“Ik vind het zelf echt leuk om student te zijn op de CHE. Eigenlijk vooral door de sfeer die er is op school. Ik voel me heel welkom omdat er ruimte is voor verschillende denkwijzen en persoonlijkheden.

Wat mij van dit eerste jaar het meest bijblijft zijn de lessen communicatie die bij mijn opleiding horen. Hier leer je veel over verschillende soorten gesprekken, maar ook de technieken die je daarbij toe kunt passen. Het leuke is dat je dit ook in je dagelijks leven kunt gebruiken. Ook vind ik het waardevol dat er veel ruimte is voor persoonlijke groei en ontwikkeling; je werkt gedurende je opleiding aan persoonlijke doelen die je vooruit helpen. “

Als laatste, hoe vind je het dat je in de Belle staat?

“Ik wens jullie allemaal veel plezier met het lezen van deze Belle; een blad vol inspirerende en enthousiaste verhalen. Leuk dat ik hieraan een bijdrage mag leveren!”

Dus, als je naast het hele verhaal van Maartje nog veel meer inspirerende en enthousiaste verhalen wilt lezen, ren dan snel naar de christelijke boekhandel of wacht totdat ‘ie bij jou op de mat valt! Je kunt Belle ook los bestellen in onze webshop! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met de Christelijke Hogeschool Ede. De Christelijke Hogeschool Ede helpt je om jouw talenten te ont­dekken en leidt je op tot een professional. Omdat de wereld mensen nodig heeft die stevig in hun schoenen staan en er kunnen zijn voor een ander. Ontdek de mogelijkheden die de CHE jou te bieden heeft op www.che.nl.