Stille zaterdag

Stil zijn. Dat is voor mij dus best een opgave. Ben heel benieuwd hoe dat met jullie zit maar kan me zo voorstellen dat een hoop van jullie weleens de klas uitgegooid worden omdat je zit te kakelen ;)

Over kakelen gesproken. Het is morgen Pasen en ik las van de week het aantal eieren dat er dan meer wordt gegeten. Dat is echt ongelooflijk veel. Nu heb ik vorige week op wikipedia onderzoek gedaan naar eieren en dat was niet echt om vrolijk van te worden dus ik heb eieren even afgezworen.

Maar stilte niet.

Betekenis van Stille Zaterdag

Waarom heet Stille Zaterdag eigenlijk zo? Het is de dag die herinnert aan Jezus die in het graf lag. Op Goede Vrijdag (gister dus) herdenken we dat Jezus stierf. En op Pasen (zondag) dat Hij opstond uit de dood. Het was nodig dat Jezus stierf voor onze zonden. Dat is best een lastige zin. Het komt er (kort gezegd) op neer dat wij slechte dingen doen. Denk maar eens na. Als ik naar mezelf kijk: ik kan best negatief over mezelf en anderen denken, ik gooi af en toe eten weg, ik denk soms eerder aan mezelf dan aan mijn vriendje … en dat zijn niet eens de ergste dingen die ik in mijn leven doe.

Stille zaterdag

Op Stille Zaterdag is de dag om daar bij ‘stil’ te staan. Jezus die voor jou stierf, op een hele nare manier. Die zijn leven gaf. Weet je wat mij altijd zo raakt aan het sterfverhaal van Jezus? Dat Hij daar hing, aan het kruis. En zich van iedereen, zelfs van Zijn Vader, verlaten voelde. In de steek gelaten. Doodeenzaam. Ik voel me ook weleens eenzaam. Dan denk ik dat iedereen me stom vindt of niemand me begrijpt. Dat de Here Jezus zich nog 1000 keer eenzamer heeft gevoeld dan ik, troost me op die momenten.

Vandaag ben ik daar een beetje stil van. En morgen? Dan vier ik feest omdat Hij weer opstond en nog steeds leeft.

Vind je dit een lastig verhaal? Kijk dan eens op deze site of kijk The Passion terug. En stel je vragen gerust hieronder!

PS: Vind je stil zijn lastig? Ik ook. Maar probeer t eens, al is t maar vijf minuten. Even je telefoon in een andere kamer (die is de grootste afleider), gewoon even voor je uit staren of praten met God.