Temptation heartcare

Jajaja, de ladies and gentlemen in bikini en zwemshorts kwam ik laatst weer tegen in mijn stories van Instagram hoor. Gespierde lijven in een fijne, zonnige omgeving. Het nieuwe seizoen van Temptation Island is weer begonnen, en ik moest zeker weten kijken. Zeiden de stories.  

Guilty pleasure

Jij al gekeken? Ik las laatst namelijk dat Temptation Island van veel mensen de ‘guilty pleasure’ is. Oftewel: iets fouts, wat je eigenlijk heel graag kijkt en wat eigenlijk ook weer niet zo erg is. Dus je kunt dat best op Instagram roepen. Jaren geleden keek ik weleens en hoorde ik ook een beetje bij dat guilty pleasure-groepje. En ik kon me er echt heel erg over verwonderen. Welke gek zou zich voor dit programma opgeven? En hoe ver zouden mensen gaan? En wanneer een stel écht vreemdging, wilde ik heel graag weten hóe dan en wat de reactie zou zijn van de partner. Het was echt geen foute insteek hoor, gewoon vanaf de zijlijn kijken wat er feitelijk gebeurde. Toch?  

Vreemdgaan-scenes

Maarrrr… een aantal jaar geleden heb ik bewust besloten te stoppen met het kijken van dit goed bekeken programma. Ik merkte dat er wat gebeurde in mijn hoofd. Dat de beelden (vooral van de vreemdgaan-scenes) bleven hangen en dat er in mij een soort sensatiedrang ontstond. Het was helemaal geen leuke objectieve manier van tv kijken. Ik werd er ook roddelachtig van. Zo van: ‘Man, heb jij al gezien wat die-en-die heeft gedaan? Niet normaal toch?!’  

Goed besluit

Als ik nu weer zou kijken, zou ik weer net zo nieuwsgierig zijn hoor. Maar ik heb gewoon met mijn hoofd besloten niet meer te kijken. Het is niet goed voor mezelf. En als ik de woorden van Spreuken 4:23 door mijn hart laat echoën, weet ik zeker dat het een goed besluit is. Daar staat: ‘Van alles waarover je waakt, waak vooral over je hart, het is de bron van je leven.’ Ik moet goed voor mezelf zorgen. En vooral mijn hart heeft de beste zorg nodig, dat is de bron van mijn leven. Het is niet goed dat via mijn ogen de beelden van Temptation Island doordringen tot in mijn hart. Het brengt me niets gezonds. En dat geldt net zo goed voor veel andere programma’s hoor. Daarom moet ik goed blijven kijken: waar verzorg ik mijn hart mee, waar groei ik goed van?  

Allerbeste keuzes

Ik vind dit een heel andere manier van tv of filmpjes kijken dan simpel zeggen: het mag niet. Hoezo mag het niet? Van wie mag het niet? Jij hebt van God leven in handen gekregen en daar mag je zelf heel goed voor zorgen. Dus de vraag is: wíl je dit kijken? Vind je je leven zo kostbaar dat je daar alleen de allerbeste keuzes voor wilt maken? Echt, jij bent de allerbeste keuzes waard! 

Ben heel benieuwd of je het programma kent en kijkt. Hoe maak jij keuzes in wat je wel of niet kijkt, en vind je dat ook lastig? Laat het hieronder even weten. 

Beeld: Nienke van Denderen Fotografie