Tien films over zomerliefde

Meisje gaat op vakantie en loopt jongen tegen het aangename lijf. BAM! Let the summer lovin’ begin. Menig Hollywoodfilm heeft zomerliefde als onderwerp. Soms draait de hele film om die ene zomer, soms was die ene zomer hét moment dat het liefdesverhaal tussen boy en girl begon. Hoe dan ook: zwijmel, zwijmel, zwijmel.

Summerlove 1: The Notebook

Noah en Allie ontmoeten elkaar in de zomer en vallen langzaam voor elkaar. En gaan samen zwemmen. En naar het strand. Zwijmel! Maar ja, daarna begint er een hoop drama.

Summerlove 2: Grease

Met al de vetkuiven, dansfeestjes en autoraces zou je bijna vergeten hoe het allemaal begon. Met Danny en Sandy op het strand, als een vakantieliefde.

Summerlove 3: Dear John

Een überdramatische film over John en Savannah, die elkaar – hoe kan het ook anders – ontmoeten op het strand. Hij duikt het water in om iets voor haar te pakken. Cute!

Summerlove 4: The Last Song

Ronnie zit de hele zomer met haar vader opgescheept, die aan de kust woont. Maar gelukkig loopt ze daar Will tegen het lijf. Spoiler alert: Will is een hottie en ze worden verliefd.

Summerlove 5: Safe Haven

Katie verhuist halsoverkop naar een schattig en mysterieus vissersstadje, waar natuurlijk één heule knappe man rondloopt: Alex. Door deze film zou je ook spontaan naar een vissersdorp verhuizen.

Summerlove 6: Letters to Juliet

Sophie gaat op vakantie naar Toscane, waar ze alles ontdekt over Romeo & Juliet. En waar ze de knappe Charlie tegenkomt. Na deze film wil je op vakantie.

Summerlove 7: High School Musical

Troy en Gabriella ontmoeten elkaar in de zomer. En natuurlijk zingen ze samen spontaan de sterren van de hemel. Maar daarna begint school weer en ontdekken ze dat zij een nerd is en hij populair.

Summerlove 8: She’s the Man

Viola is gek op voetbal maar mag nooit met de jongens meespelen. Op een zomerse dag besluit ze als man undercover te gaan zodat ze in het nieuwe schooljaar mee kan voetballen als jongen. Pam, pam, pam…

Summerlove 9: Before Sunrise

Céline en Jesse ontmoeten elkaar in de trein en vallen als een blok voor elkaar. Ze besluiten spontaan in Wenen samen uit te stappen voor één perfecte dag vol liefde.

Summerlove 10: La La Land

Is het echt zomer of is het in LA gewoon altijd mooi weer? Hoe dan ook, Mia en Sebastian proberen het allebei te maken in Los Angeles en worden verliefd. Ze brengen veel zonnige dagen door – en Mia draagt ALTIJD mooie jurkjes.

Photo by Kimson Doan on Unsplash, Photo by Joanna Nix on Unsplash