Tijd voor post!

Morgen is het 9 oktober, de dag van de post! Post bestaat al eeuwenlang. Wist je dat het ruim 5000 jaar geleden allemaal begon met de farao in Egypte? Hij richtte een dienst op met koeriers die berichten uit hun hoofd leerden en weer doorvertelden aan de persoon die het bericht moest weten. Duizend jaar later werd het wat makkelijker. Dankzij schrijftaal en papyrus werd rond 2200 voor Christus het eerste poststelsel opgericht. Via postduiven en vele andere ontwikkelingen zijn we gekomen tot de post zoals we die nu kennen. En die met uitsterven bedreigd wordt, omdat het makkelijker en sneller is om iemand een mailtje of appje te sturen. Maar hoe leuk is het om af en toe een echt, papieren kaartje in de brievenbus te vinden. Of te versturen natuurlijk! Met onderstaande tips maak je jouw papieren post nog leuker.

  1. Schrijf een leuk, persoonlijk verhaal. Dat is toch veel leuker dan alleen maar groetjes en dan je naam?! Je kunt schrijven over je eigen ervaringen, maar je kunt ook complimentjes geven aan de ontvanger. Schrijf wat je echt waardeert aan de ander of waarin je hem/haar bewondert. Schrijf iets uit je hart, wat je misschien wel te spannend vindt om persoonlijk te zeggen.
  2. Doe een klein cadeautje bij de post. Dat kan van alles zijn wat in de envelop past. Een theezakje (met een zelfgemaakt labeltje), een kaartje met een mooie quote, stickers, mini-slingers, je kunt het zo gek niet bedenken.
  3. Versier de envelop. Maak een tekening, gebruik sierlijke letters of beplak hem met stickers of washitape.
  4. Als laatste moet er natuurlijk een postzegel op de envelop. Nu blijkt het zo te zijn dat als je bij de winkel om postzegels vraagt, je standaard de zegels met de koning erop krijgt. En dat is vast een aardige man, maar er zijn ook mooiere postzegels te verkrijgen. Maar dan moet je er wel zelf om vragen. Voor dezelfde prijs krijg je dan een velletje met vlinders, vogels, bloemen of zoiets.

Wil je nog meer inspiratie? Klik hier voor al onze blogs over snail mail.
Wie krijgt er van jou echte post deze maand?

Photo by sue hughes on Unsplash