10 tips voor de meivakantie

De meivakantie is in aantocht! En hoewel het héérlijk is om lekker een weekje vrij te zijn, ken je vast ook wel die momentjes van verveling. Daarom een lijstje met tien leuke dingen om te doen in de meivakantie!

1. Kanoën

Lekker bootje varen! Het fijnst met mooi weer natuurlijk. Het kan in de Biesbosch, door de grachten van Utrecht… let’s go!

2. Je kamer ombouwen

Ik vind het zelf zó leuk om eens in de zoveel maanden mijn kamer een flinke make-over te geven! Wat meubels verschuiven, nieuwe plantjes kopen, andere decoraties… Leuk werkje!

3. Kringlopen

Ik begin zelf steeds meer fan te worden van tweedehands kleding (lees hier waarom!) Als ik vrij ben vind ik het dan ook heerlijk om op zoek te gaan naar mooie kledingitems in kringloopwinkels en vintagewinkels. Mijn favoriete vintagewinkel is de Episode, die in een aantal grote steden in Nederland zit. Aanrader om langs te gaan deze vakantie!

4. Ontdek een nieuwe stad

Nederland heeft zóveel leuke steden! Amsterdam, Utrecht, Den Haag, maar ook wat minder grote steden zoals Delft, Leiden en Den Bosch zijn heel mooi. Koop een groepretourtje van NS en ga er met een paar vriendinnen of je gezin op uit!

5. Een driegangendiner maken voor je ouders of vrienden

Zoek een paar leuke recepten op op internet, en leg je ouders of je vrienden eens flink in de watten met een lekker diner. Ze zullen je heel dankbaar zijn! ;)

6. Foto’s uitzoeken op telefoon om te laten printen

Tegenwoordig maken we bijna allemaal wel foto’s met onze telefoon. Foto’s die we maken en vervolgens bijna nooit meer bekijken. Jammer toch? Spit eens door alle foto’s op je telefoon en laat er een aantal uitprinten. Die kan je dan bijvoorbeeld aan je muur hangen of ze in een boekje plakken.

7. Een dagje naar het strand

Lekker de wind door je haren laten waaien!

8. Een veldboeket maken

Langs de sloot en in de berm groeien ontzettend veel mooi bloemen (en mooi onkruid!) op dit moment. Hoe leuk om er een boeketje van te maken?

9. Een nacht kamperen met vriendinnen op een camping in de buurt

Reizen is echt niet alleen weggelegd voor mensen die veel geld en tijd hebben! Zoek met je vriendinnen een camping op die in de buurt ligt, en kampeer er één of meer nachtjes. Dit is vaak helemaal niet duur!

Vraag hiervoor natuurlijk wel eerst toestemming van je ouders. En vinden ze het oké, maar dan goede afspraken met ze hoe jullie alles willen gaan regelen.

10. Probeer een nieuw recept uit

Op Huis van Belle staan een héleboel lekkere receptjes. Probeer eens wat nieuws uit!

Heb jij al plannen voor deze vakantie?

Liefs Anniek

De Huis van Belle agenda is uit! Deze agenda heeft meer ruimte om in te schrijven, er is ruimte voor je geodriehoek én we hebben elke week een leuke challege voor je bedacht die je helpt om van jezelf te houden of leuke dingen voor anderen te doen! Die wil je natuurlijk hebben en bestellen doe je hier!

PS: Geef je op voor 1 mei, dan krijg je de nieuwste Belle in je bus! In de nieuwste Belle praten we over sexting en andere onderwerpen die met seks en relaties te maken hebben. Die wil je niet missen dus!