Tips om aan de slag te gaan met het La vie est BELLE Bullet Journal

Heb je het al gezien? We hebben een superkek nieuw Bullet Journal. De flamingo peach-kleur knalt van ons La vie est BELLE-journal af. Je hebt zo’n 200 pagina’s om lekker je eigen ding mee te doen. Wil je er een dagboek van maken? Of toch een soort schoolagenda? Dat kan allemaal. Dat is het leuke van zo’n journal: je hebt alle ruimte om helemaal je eigen gang ermee te gaan. Hoe leuk is dat? In deze blog een paar leuke tips.

Beginnen met de basics

  • Voordat je begint met een fineliner, is het handig om alles uit te tellen en te meten en streepjes te zetten met een potlood. Dan weet je zeker dat je goed zit!
  • Wil je liever eerst nog even oefenen? Maak op een los blaadje een kladje van de lay-out die je wilt maken zodat je het voor je ziet voor je het definitief maakt.
  • Ben je inspiratieloos om zelf iets te maken? Check dan eens Pinterest of Instagram en zoek op Bullet Journal. Dan vind je superveel voorbeelden!
  • Bullet Journaling is doen wat jij prettig vindt en wat jou helpt. Houd je van minimalistisch? Doe dat! Heb je liever drukkere lay-outs, leef je dan helemaal uit. It’s all yours!

Wat kun je doen? Een paar leuke tips

  • Ken je die mooie voorbladen in BuJo’s? Dat is een leuke manier om scheiding te maken tussen de maanden. Denk eens na over een thema. Waar wil jij deze maand je aandacht op richten? Of wat vind je zo leuk aan december? Ga op zoek naar inspiratie of gebruik het seizoen om een thema te bedenken. Zoek een leuke foto of gebruik een of meerdere kleuren die je de rest van de maand gebruikt als accentkleur. Nieuwsgierig naar meer? Lees dan deze blog van Anna Laura op huisvanbelle.nl.
  • Dankbaar zijn. Waar ben je dankbaar voor? Schrijf het op in een dankbaarheidslog. Lees deze blog om je eigen dankbaarheidslog te maken.
  • Hoe kijk je terug op vandaag? Reflecteer met een Daily! Hoe? Schrijf korte zinnen op, een paar kernwoorden, teken je mood of pen lekker de hele pagina vol met je gedachten. Meer inspiratie vind je in deze blog.
  • In BuJo’s kun je ook heel goed plannen, door bijvoorbeeld een weekoverzicht te maken. Hoe maak je nou zo’n overzicht dat echt overzichtelijk is? Lees de tips in deze blog.

Heb je zin gekregen om lekker aan de slag te gaan? Koop dan ons enige echte bullet journal voor € 8,95 in de shop of scoor een club abonnement. Als je lid wordt van Huis van Belle, krijg je ‘m gratis.