4 tips voor een goedkope stedentrip!

We zijn al weer even begonnen en misschien ben je voor de komende vakantie(s) al wat vakantietripjes aan het plannen. Niets is leuker dan een trip naar een coole stad, en dit hoeft helemaal niet duur te zijn! In deze blogs wat tips voor een goedkope, maar zeker onvergetelijke stedentrip.

1.Waar wil ik heen

Het 1e waar je tegenaan loopt is natuurlijk de locatie. Wil je gewoon een nachtje slapen in eigen land? Bezoek dan eens Valkenburg (heuvelachtig landschap zorgt voor vakantiegevoel), Den Bosch of een leuke plek aan de kust. Ga je naar het buitenland? Praag heeft een prachtig historisch centrum en is aardig goedkoop. Ook Lissabon, Londen of Boedapest staan bovenaan op lijstjes met goedkope, mooie steden.

2. Plan je vervoer van te voren

Vervoer kan grote kosten met zich mee brengen, maar dit hoeft helemaal niet! Ga naar skyscanner.nl of naar cheaptickets.nl om de goedkoopste vliegtickets te vinden. Oh, en boek gerust nu al voor de zomer; last minute is vaak helemaal niet goedkoper! Nu al boeken voor de zomer kan heel gunstig uitpakken. Liever met de trein? Ga dan naar NS International; bekijk in de periode die je wilt gaan naar de gunstigste tijden/dagen om te vertrekken; da kun je ook hier voor heel weinig je vervoer regelen!

PS; Ken je Sprs.me? Ook hier kun je de ‘Broke’ reis kiezen en een hele goedkope stedentrip voor je laten plannen.

3. Een goedkope slaapplek fixen

Als je in Nederland blijft zou je het kunnen overwegen om bij mensen te slapen die je kent. Zo heb ik ooit een vierdaagse tienertoer gedaan met een vriendin waarbij we onderweg bij oma’s/familie/’vrienden van’ logeerden. Dat is in de meeste gevallen gratis (op een leuk bedankje na haha). Je zou ook een hostel kunnen overwegen, ook in het buitenland. Shelter hostels in Amsterdam zijn ook aan te raden, dit zijn christelijke hostels voor jongeren en reizigers!

4. Hoe besteed ik mijn geld op de trip?

Natuurlijk staat bovenaan; geniet op je trip. Maar ben je nou een aantal dagen in een stad en is je budget erg laag, bedenk dan simpel gratis activiteiten! Plan een dagje rondslenteren door de stad in, waarbij je een eigen picknick in de supermarkt koopt. Of zoek online naar gratis musea die je kunt bezoeken. Ook kan het besparend zijn als jouw hostel/verblijfplaats over een keuken beschikt; zo nu en dan zelf koken is vaak goedkoper dan elke avond uit eten!

En… Naar welke stad ga jij binnenkort?

Ben jij al lid van onze club? Als clublid krijg je 6 keer per jaar de Belle op de mat, dit mooie welkomstpakket, toegang tot het forum en exclusieve korting op onze evenementen. Dat wil jij toch ook?

Als lid van onze club heb je deze 6 voordeeltjes zo maar te pakken:

♥ Je krijgt 6 keer per jaar ons tijdschrift Belle op de mat vol artikelen over geloof, zelfbeeld, school, vriendschap en nog veel meer.
♥ Elk jaar een cadeautje op je verjaardag
♥ Je krijgt toegang tot ons online forum waar je met andere Bellemeiden kunt kletsen
♥ Iedere maand ontvang je een nieuwsbrief met toffe extra’s
♥ Je krijgt korting op onze evenementen zoals de Belledag
♥ Het belangrijkste: je hoort bij een supergezellige club meiden die net als jij geloven en Belle zijn!

+ bij 3000 clubleden verloten we een te gekke roze Fuji Instax Polaroidcamera!