Top vijf schrijfsters van historische romans

Opgewekt loop ik de bibliotheek uit met een mandje vol met boeken. Elke titel zal me in een andere wereld brengen. Snel fiets ik naar huis met mijn fietsmand vol verhalen. Nu alleen nog een tuinstoel, een bakkie koffie en een afweging welk boek ik het eerst zal verslinden. Een bordje met ‘niet storen’ zou ook handig geweest zijn. De eerste zinnen, een bladzijde, een hoofdstuk en weg ben ik. Ik ben het personage geworden en beleef de gebeurtenissen in mijn boek alsof het de mijne zijn. Alleen een toiletbezoek, een te warme zonnestraal of de bel voor het avondeten kan mij nog uit mijn boek losrukken. Ik zal mezelf niet direct een boekenwurm noemen, maar als ik het juiste boek heb gevonden vreet ik de woorden van de vergeelde bladzijdes.

Herken je dit? Of kan jij met moeite een boek doorspitten? Ik moet je eerlijk bekennen dat ik de verplichte boeken die ik voor Nederlands moest lezen vaak ook geen leuk tijdverdrijf vond. Maar toen ik eenmaal de juiste afdeling van de bibliotheek had gevonden was het dé plek waar ik elke zomervakantie naar toe ging om een voorraad in te slaan. In mijn geval waren dit historische romans, waarin je wordt meegenomen in de tijd van baljurken, kastelen en etiquette ’s of juist van de boerderijtjes, huifkarren en forten. Het liefst christelijk, waardoor het boek een goede norm heeft.

Voor jullie heb ik een top 5 gemaakt van christelijke schrijfsters van heel leuke historische romans:

  1. Jannete Oke: Eén boekenreeks is zelfs verfilmd! (‘Love Comes Softly’) Ze heeft ook een boekenreeks geschreven die zich afspeelt in de tijd van de Bijbel. (‘Handelen in geloof’)
  2. Laura Frantz: Ben van plan al haar boeken te lezen!
  3. Julie Klassen
  4. Wanda E Brunstetter
  5. Tricia Goyer en Sherry Gore (Algemene romans): In hun boeken staan leuke Amish gezegdes en heerlijke recepten

Warning: Uit ervaring weet ik dat als je eenmaal aan een boek begint, de rest van je dag is volgepland! ;-)

Heb je nog meer boekentips nodig? Check ook eens deze of deze blog!

Photo by Jairph on Unsplash