Oranjeleeuwinnen winnen het EK – waarom ik huilend voor de tv zat

We hebben gewonnen!

Een warm gevoel nestelt zich in mijn lijf als ik zie hoe ons team de 3-2 scoort en er een 4-2 van weet te maken. Ik zie op de teller nog eens 4 minuten er bij komen, en nog eens. Ik kan er niet goed tegen, ben bang dat deze overwinning ons als nog ontglipt. Tegelijkertijd voel ik aan alles dat die overwinning toch echt in de pocket is. En dan het fluitsignaal: we winnen de finale van het EK!

Goooooodmorning😎🏆🇳🇱 #kampioenen #oranjeleeuwinnen #onsek

Een bericht gedeeld door OranjeLeeuwinnen (@oranjeleeuwinnen) op

Ik heb de tranen in mijn ogen staan en ze rollen voorzichtig over mijn wangen.

Misschien dacht je vroeger dat prof-voetballer niet voor je weg gelegd was. Deze overwinning is voor jou. Misschien dacht je dat vrouwen het op zulk niveau niet waar konden maken. Deze overwinning is voor jou!

Ik zie de beker de lucht in gaan. Er wordt gesprongen op het podium. Ik heb de tranen in mijn ogen staan en ze rollen voorzichtig over mijn wangen. Dit voelt zo historisch. Dit is historisch! Dit is zo’n goede dag voor alle meisjes in Nederland.

Vrouwen aan de top

Dit weekend was een glorieus eerbetoon aan onze sportieve rolmodellen. Gisteren rende Dafne Schippers naar plek 3 op de 100 meter, en won ze dus een bronzen medaille.

De dag ervoor werd wielrenster Marianne Vos kampioen tijdens het Europees Kampioenschap op de weg, een titel die ze dit jaar overneemt van Anna van der Breggen.

 

Niet gek dat ik huilend voor die tv zit toch? Deze vrouwen laten met alle mooie goals, de spanning in de finales, bloed, zweet en tranen zien dat topsport ook voor jou is!

Vrouwensport is zó de moeite waard om naar te kijken en om van te genieten, en deze vrouwen hebben dat als geen ander laten zien! Laat je niet gek maken door broertjes die zeggen dat vrouwen niet kunnen voetballen of die je laten geloven dat een sportieve carrière er niet in kan zitten voor je… het kan! Geloof in jezelf en leef je droom!

Header: AD.nl / afp