Tramezzini – Italiaanse sandwiches

De maanden juni, juli en augustus zijn dit keer wat anders dan andere maanden. De food-bloggers zijn namelijk op wereldreis! In juli zijn de bloggers in Europa, ga met ze mee op culinaire ontdekkingsreis. 

Het begon allemaal een aantal weken terug. We waren op meivakantie in Rome, en we wilden een dagje naar Tivoli. We waren onderweg en we wisten eigenlijk niet meer waar we heen waren gereden. De rit moest helemaal niet zo lang zijn, maar we waren ondertussen toch al wel een dikke 2 uur onderweg… en het was al middag, dus we hadden trek.

Onderweg stopten we daarom bij een koffietentje, waar mijn ouders even wat wilden drinken, en wij een ijsje. Aan gezien we trek hadden namen we ook maar een broodje. Ik nam iets van een tosti-achtig-iets wat me wel lekker leek. Veel beter dan lekker, bleek toen ik het proefde! Sindsdien ben ik helemaal fan van tramezzini’s en tramezzino’s (Het is hetzelfde maar volgens mij is het verschil dat de tramezzini koud is en de ander tussen een ijzer/grill is geweest.)

Ik ga vandaag eerst een ‘’koude’’ maken en daarna maak ik hem warm. Ik neem het basisrecept, met dit keer ham en kaas. Maar zelf kun je eindeloos variëren!

italie1

 Aan de slag

Stap 1: Leg twee boterhammen op elkaar. Snijd de randen van de witte boterhammen af. Het worde kleine vierkantjes van misschien 10 x 10 cm.

Stap 2: Smeer aan de binnenkant van de twee kantjes mayonaise.

Stap 3: Doe nu de ingredienten er op. Prik er evt. een prikkertje op en klaar!

Evt. stap 4: Doe de sandwiches tussen je tosti ijzer (niet te lang) en prik daarna pas de prikker er door heen. Klaaar!

italie2

Je ziet het al, super simpel, maar mega lekker! Je kunt zoals ik al zei, alles er op doen wat je wilt. Een paar lekkere combi’s (meestal hoort mayo erbij):

  • Ei/zalm/sla
  • Tomaat/mozzarella/sla.
  • Ei/tonijn

Let’s do it! Laat weten wat je ervan vond en welke combi jij hebt gebruikt! Ciao!

Deze blog werd geschreven door Esmee