Tussenjaar EH – waarom kies je daarvoor?

Vandaag vertelt Lisette je waarom zij voor het basisjaar van de Evangelische Hogeschool koos.

Ha meiden! Ik ben Lisette, 21 jaar en ik studeer Pedagogiek in Zwolle. Daarvoor deed ik eerst het Basisjaar van de Evangelische Hogeschool in Amersfoort. Een absolute aanrader en ik vertel je graag waarom!

Ik koos voor het Basisjaar omdat ik na mijn MBO opleiding het nog niet zag zitten om direct naar het HBO te gaan. Ik wist al wel welke opleiding ik wilde doen, maar was er persoonlijk nog niet klaar voor.

Bijzondere school

De EH is een hele bijzondere school met hele bijzondere mensen en docenten. Ze weten je te raken op een manier die ik nog niet kende. Ik werd aan het denken gezet over dingen waar ik nog nooit over na had gedacht. Ik heb genoten van de lessen Persoonlijke ontwikkeling, geworsteld met moeilijke vragen bij Geloofstoerusting en gepraat over de dingen waar ik zelf niet verder in kwam. Ik ben na gaan denken over mijn relatie met God en heb ondertussen genoten van de mensen die mij hierbij hebben geholpen. Eén bepaald fantastisch EH-moment heb ik niet gehad; het was het totaalplaatje, wat het voor mij bijzonder maakte.

Mijn basisjaar was compleet

Het mooiste wat ik op de EH mocht leren is dat God van mij houdt, gewoon om wie ik ben. Ik, met mijn gebreken, mijn gekke fratsen en soms mijn onzekerheden, God houdt van mij! Toen dat besef er eindelijk was, was het EH-Basisjaar voor mij compleet!

EH2

Koester wat belangrijkst is

Het is volgens mij niet mogelijk om alles wat je op de EH heb geleerd mee te nemen voor de rest van je leven. Ik denk dat je er dingen uit moet halen die voor jou het belangrijkst en het mooist zijn. Deze dingen moet je koesteren en goed bewaren. De EH was echt een verrijking voor mezelf en een goede voorbereiding op mijn studie. Ik heb zoveel praktische dingen geleerd en meegekregen dat ik daar nu, volgend jaar en over 20 jaar nog steeds wat aan kan hebben.

Genieten van een tussenjaar

Ik raad iedereen aan om het EH-Basisjaar te volgen. Wat is er nou mooier dan God en jezelf beter te leren kennen, vriendschappen op te bouwen, je voor te bereiden op je komende studie en te genieten van alles wat God jou en mij heeft gegeven?!

Bezoek op vrijdag 17 juni van 15.00 tot 17.00 uur de voorlichting op de EH. Daar krijg je geen spijt van!

Deze blog werd in samenwerking met de EH geschreven