Uit je boot stappen en gaan

“Ik was voor iets beters bestemd, maar welke kant moet ik op?” Het is een citaat uit een superoud boekje met de titel Sloffie Sleepboot. En er zijn regelmatig momenten dat ik me voel zoals het roodgeverfde sleepbootje: Ik wil iets anders, in mijn geval ander werk. Maar ja, wat dan?

Weg

In de Bijbel staat dat God ons de weg wijst. Het is echter lang niet altijd duidelijk welke kant God ons op wil hebben, helaas. Maar soms zijn er van die momenten dat het ineens welk heel duidelijk is. Je ziet, hoort of leest iets en denkt: dit moet haast wel een antwoord van God zijn.

Handletteren

Ik was zelf bijvoorbeeld heel erg aan het twijfelen of ik van handletteren meer moest maken dan alleen mijn hobby. Ik bad ervoor en korte tijd later vroeg iemand me of ik een handletterworkshop kon verzorgen. Een tijdje later sloeg bij mij de twijfel weer toe, en de volgende dag kreeg ik de vraag of iemand twee gehandletterde kaarten bij me kon kopen. Voor mij is dat geen toeval, maar een duidelijk signaal van God dat Hij het een goed idee vindt dat ik meer met handletteren ga doen. Maar ja… dan moet je de richting die God je wijst wel op durven gaan. Je moet het onbekende aan durven gaan, uit je vertrouwde boot stappen en op water lopen!

Uit de boot

Met mijn handletterwerk kom ik kleine stapjes vooruit. Ik vind het nog steeds superspannend! Maar, als de twijfel weer toeslaat, dan luister ik het liedje Walk on water van Britt Nicole.

“When you take that first step

into the unknown

you know that He won’t let you go”

En natuurlijk vraag ik God weer om hulp. Gelukkig mag ik aan Hem zo vaak als nodig is, vragen welke kant ik op moet gaan.

Photo by Marc-Olivier Jodoin on Unsplash