Vakantie vieren met Jezus!

Het is weer zomer vakantie! Dit jaar is het een beetje anders dan je misschien had verwacht, maar laat dat de pret niet drukken! In deze gekke coronatijd heb je misschien al heel veel leuke dingen verzonnen om te doen en misschien zijn je ideetjes ook wel een beetje op. Wat kan je nog doen om jezelf te vermaken? Ik heb er eerlijk gezegd ook moeite mee. Ik heb al zolang vrij dat ik nu mezelf vermaak met klusjes en uitstapjes die ik al lang geleden gepland had, maar waar ik geen zin in had of geen tijd voor nam.
Met werk in de horeca en gezondheidsproblemen is het niet verstandig om alweer te gaan werken in mijn geval. Helaas, want ik hou van mijn werk, het contact met mensen maakt mij gelukkig. Ach, het is even niet anders.

Gods natuur

Gelukkig heeft God nooit vakantie. Hij is er altijd en overal in terug te vinden. Kijk eens om je heen. Zie je daar de zon, al die mooie kleuren en dieren? Dat is het bewijs dat wij op aarde gezegend zijn met Zijn woord. Hij geeft je al die prachten gratis en voor niks. De koele beekjes om in te springen met warm weer, de bossen, bloemenvelden, weilanden en dieren om naar te kijken als je onderweg bent op de fiets of als je een lekkere buitenwandeling maakt. Het strand om lekker even uit te waaien en zelfs de meeuwen die jouw patatjes of versgebakken visje willen jatten. Alles komt van diezelfde God die jou zo ontzettend veel gunt en van je houdt.

De vrije tijd die je hebt in de vakantie kan je lekker volstoppen met allerlei leuke dingen. Toch ben ik wel benieuwd: kan je ook genieten van de rust die je hebt? Maak je gebruik van diezelfde rust om stil te staan bij God en de mooie dingen die ik net opsomde?

Vakantie met Jezus

Ik heb gemerkt dat ik het heel moeilijk vind om tijd te maken voor gebed en het lezen van de Bijbel. Als ik vrij ben, ben ik zo bezig met allemaal leuke dingen doen en alle series van Netflix kijken omdat ik er nu gelegenheid voor heb. Dat is natuurlijk heel leuk, maar vraag jezelf eens af: waar heb ik meer aan? God klaagt niet als je het niet doet, bidden of bij Hem komen op welke manier dan ook. Maar lieve Bellegirl: Hij heeft je alles gegeven waar je nu van geniet in de tijd die ook van Hem komt.

Denk er eens na komende week over deze vraag: hoe kan ik God niet vergeten in mijn vrije tijd? Ik heb er ook over nagedacht ik kwam met het idee om af en toe iets in mijn dankbaarheidsboekje te schrijven. En ik heb een dagboek met dagelijkse Bijbelteksten die ik door kan lezen voor ik ga slapen. Heel eerlijk? Nee, het lukt mij ook niet iedere dag. Dat is heel menselijk, maak je geen zorgen. Lees ook eens deze blog van Suzanne, met tips voor als je geen zin hebt in Bijbellezen!

Ga niet alleen op vakantie maar ga met Jezus. Geniet samen van alles wat je meemaakt en deel je vreugde en verveling.

Photo by frank mckenna on Unsplash