Vakantiebestemmingen waar je écht een keer heen wilt

Momenteel is het natuurlijk niet mogelijk of verstandig om op reis te gaan, maar dat neemt niet weg dat je kan dromen over waar je heen zou willen. Daarom heb ik deze keer voor jullie een lijstje met vakantiebestemmingen waar je écht een keer geweest wilt zijn.

  1. Londen

Hier heb je sowieso heel veel mooie bezienswaardigheden die in het echt altijd zoveel mooier en indrukwekkender zijn dan op foto’s. Naast dat vind ik het ouderwetse romantische beeld bij deze stad echt een heerlijk gevoel opwekken. Het voordeel aan Londen is dat het niet zo ver is vanaf Nederland en je kan er zowel per boot trein of vliegtuig heen.

  1. New York

Ik denk dat New York een van de populairste, dan wel niet DE populairste stad van de wereld is. The city that never sleeps. Je ziet zoveel voorbij komen in series en films van New York. Ik denk dat het super tof is om daar een keer geweest te zijn en dan als kers op de taart wat lekkers te halen bij de Starbucks en daarvan genieten in Central Park.

  1. Malediven

Eigenlijk vind ik dat ik hier geen toevoeging aan hoef te geven. Want hallo?! MALEDIVEN. Geen idee waar ik het over heb? Google maar even.. Ja? Gezien? Witte stranden waar je u tegen zegt. Als mijn vriend mij ooit eindelijk ten huwelijk gaat vragen staat de Malediven zeker in de top 3 voor de locatie van de huwelijksreis.

  1. Hawaï

Hawaï is zo tussen de 11.000 en 12.000 kilometer hier vandaan, maar dan heb je ook wat. Weer prachtige stranden en mooie natuur. Het lijkt me heerlijk om lekker op het strand te liggen met zo’n gezellige bloemenketting en een rokje van bladeren terwijl ik lekker met een rietje uit een kokosnoot drink. Haha, zie je het al voor je?

  1. Scandinavië

Je moet wel een beetje bestand zijn tegen kou en het juiste moment in het jaar uitkiezen, maar Noorwegen, Zweden en Finland kunnen echt zo prachtig zijn. En laten we eerlijk zijn: naast dat er super veel leuke zomerjurkjes bestaan heb je ook heel veel leuke kleding voor koud weer, dus die komen weer goed van pas als je daar bent.

God heeft de wereld prachtig gemaakt. Ieder land en iedere stad heeft zijn eigen schoonheid en dingen die het bijzonder maken. Momenteel hebben wij de vrijheid niet om de hele wereld over te reizen, maar om eerlijk te zijn is dit het echt waard als we daardoor de sterfteaantallen van corona kunnen beperken. Zelf zit ik regelmatig op Pinterest en daar zoek ik soms ook mooie plekken op zodat ik mijn reisbucketlist kan aanvullen.

Ik vind het heerlijk om te bedenken waar ik allemaal heen zou willen gaan en wat ik allemaal zou willen zien. Wij zijn thuis opgegroeid met de zin ‘De vakantie begint al bij de voorpret’. Het inpakken, plannen van de reis, boeken, bedenken waar je heen gaat het hoort er allemaal bij. Daarom is het lang niet gek om te bedenken wat je allemaal van de wereld zou willen zien, ook al kun je die plannen nu nog niet direct uitvoeren.

Wat is de allermooiste plek in binnen- of buitenland waar jij wel eens bent geweest? En welke plek zou je echt nog eens naar toe willen?

Photo by SaiKrishna Saketh on Unsplash