Vakantiefoto’s maken? Hier zijn vijf tips om jouw foto’s eruit te laten springen #instaworthy

Langzamerhand begint de zomervakantie steeds meer in het zicht te komen. Ik heb er echt superveel zin in. Nu volg ik dit laatste blok van mijn studie een masterclass fotografie, waarbij ik handige tips krijg die ook heel bruikbaar zijn voor het maken van vakantiekiekjes. Vakantiefoto’s maken vind ik altijd super leuk, het is een leuke herinnering en echte mooie druk ik nog weleens af en plak ik in mijn fotoboekje. Wil jij ook extra leuke vakantiefoto’s? Lees dan vooral even verder!

Tip 1: foto van jezelf of een vriendin? Maak gebruik van de achtergrond!

De achtergrond zegt vaak veel over waar je bent en wat je leuk vindt. Neem deze dan ook vooral mee! Speel er ook een beetje mee: felgekleurde achtergrond? Durf eens een fel shirtje erbij aan te doen (die niet vloekt natuurlijk) en kijk wat er gebeurt! Zie je veel planten? Ga er eens tussen staan, wie weet levert dat een heel leuk shot op!

 

Tip 2: let op de regel van de derden

De regel van derden gaat zo: hou je camera horizontaal en verdeel het vlak in drie gelijke stukken. Door rekening te houden met deze drie vlakken, wordt je foto rustiger en mooier verdeeld. Het gaat dus om de vlakverdeling. Zo kan je bijvoorbeeld gaan voor: achtergrond-achtergrond-persoon en met deze drie spelen. Of persoon1-p2-p3. Door deze vlakverdeling staat alles netjes in verhouding.

Tip 3:  denk aan compositie (gebruik ansichtkaarten van de plaats als voorbeeld!)

Deze tip heeft heel veel met tip twee te maken. Denk, als je een foto maakt, goed na over wat je wil laten zien en speel hiermee. Ansichtkaarten die lokaal worden verkocht kunnen hier super goed bij helpen. (Beter goed gejat dan slecht verzonnen toch… ;)) Kijk eens naar hoe zij de foto hebben gemaakt. Welke hoek? Wat zetten ze er wel op en wat niet? Wat combineert leuk?

 

Tip 4: probeer te zoeken naar plekken waar niet iedereen komt

Een nadeel van ansichtkaarten is alleen wel dat ze meestal foto’s van de toeristische hotspots erop hebben staan. Zoek eens met de stijl van de ansichtkaarten in je achterhoofd naar hoekjes en straatjes waar niet zoveel toeristen komen. Zo krijg je een uniek plaatje dat echt van jou is.

Tip 5: koop een wegwerpcamera

Wegwerpcamera’s, bestaan die nog? Juppp, they do. En het leuke daaraan is, dat elke foto een verrassing is voor als je thuis komt. Je kan ze niet terugkijken als ze zijn gemaakt. Dit verplicht je om je foto heel aandachtig te maken. En als je dan eindelijk de ontwikkelde foto’s hebt, dan heb je een supergave fysieke herinnering.

Ik heb zelf tip vijf nog nooit geprobeerd, maar het was een idee van mijn huisgenootje, die we waarschijnlijk in de zomer gaan proberen!

Welke tip wil jij eens uitproberen en heb jij nog handige fotografietips?

Ben jij al lid van onze club? Als clublid krijg je 6 keer per jaar de Belle op de mat, dit mooie welkomstpakket, toegang tot het forum en exclusieve korting op onze evenementen. Dat wil jij toch ook?

Als lid van onze club heb je deze 4 voordeeltjes zo maar te pakken:

♥ Je krijgt 6 keer per jaar ons tijdschrift Belle op de mat vol artikelen over geloof, zelfbeeld, school, vriendschap en nog veel meer.
♥ Je krijgt toegang tot ons online forum waar je met andere Bellemeiden kunt kletsen
♥ Natuurlijk krijg je korting op onze evenementen zoals de Belledag
♥ Het belangrijkste: je hoort bij een supergezellige club meiden die net als jij geloven en Belle zijn!

+ bij 3000 clubleden verloten we een te gekke roze Fuji Instax Polaroidcamera!