Varkentjes in de modder

Voor Belle 11 maakte ik een zoete beestenboel. Omdat de ruimte in het tijdschrift nou eenmaal beperkt is (ik kan de héle Belle wel vullen met recepten) ga ik online gewoon lekker door met uitleggen hoe je de varkentjes kunt maken. Bij deze dus! De uitleg voor het modderbad zelf en het grasrandje vind je in Belle nummer 11: Naar buiten! (februari 2016)

De billen-big

Stiekem zat ik heel de tijd te giegelen bij het maken van deze cupcake. ’t Is ook wel een beetje gek, een beetje kneden en vormen om lekkere biggenbillen te maken. Anyways.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nodig: Roze marsepein

Stap 1: Kneed een stukje roze marsepein soepel. (ter grote van een stuiterbal) Vorm het tot een pil / rechthoek met afgeronde hoeken

Stap 2: Trek met de botte kant van een schilmesje een lijn van boven naar beneden zodat je twee billen krijgt. Breng de billen in model door ze een beetje bij te vormen en ronder te maken rond de bilspleet.

Stap 3: Doe wat roze marsepein in een knoflookpers. Neem een sliertje en rol dat om een cocktailprikkertje om een krulstaartje te maken. Prik het prikkertje in de biggenbillen op de plek waar het staartje moet komen en schuif het staartje er voorzichtig vanaf. Leg de billen in het modderbad op de cupcake.

Chille bubbelbig

Deze zittende bubbelbig zit erbij zoals ik tijdens een dagje sauna in het bubbelbad hang. Uiterst chill, ik zou zó met ‘m willen ruilen! :-)

varkentje

Nodig: Roze marsepein, zwarte marsepein

Stap 1: Kneed de roze marsepein. Vorm van een stukje marsepein het lijf van de big. Beetje model & grootte van een omgekeerde-eierdop waarbij je de onderkant goed plat maakt zodat je chillbig goed in z’n modderbad blijft zitten. Vorm met de ball tool een naveltje.

Stap 2: Maak het hoofd. Vorm een bal voor het hoofd. Maak een kleine balletje en druk dat een beetje plat en ovaal als snuit. Plak de snuit tegen de kop. Gebruikt de ball tool om neusgaten en oogjes te maken. Draai twee piepkleine balletjes zwarte marsepein om de oogjes te vullen (of gebruik zwarte suikerpareltjes à superhandig als je vaker figuurtjes maakt!) Met de scallop tool maak je een mondje.

Stap 3: De oren. Neem twee kleinere stukjes marsepein en vorm hiervan een kegeltje. Gebruik de bulbulous cone om een inkerving te maken waarbij het brede deel van de tool ook in de het brede deel van het kegeltje drukt. Druk de brede stukjes tegen elkaar en je hebt een oortje. Uitgebreide uitleg & foto’s vind je mijn blog over lentecupcakes, daar gebruik in bijna dezelfde techniek. Plak de oortjes vast aan het hoofd en zet het hoofd op het lijf.

Stap 4: maar twee dikke sliertjes als armen. Kerf het uiteinde van het slietje in om hoefjes te vormen. Plak ook de armen tegen het lijf en zet de big in z’n modderbadje.

Ik ben normaal niet zo van het boetseren, maar deze beestjes vind ik ontzettend leuk geworden. Wat mij het meeste hielp was gewoon kijken naar hoe het er uit ziet op de foto en dat proberen na te maken. Dat is een beetje trial and error, want zoals je aan de snuit van de chillin’ big kunt zien is de kop (een paar keer…) van de romp afgerold. Kwestie van het lijf iets afplatten zodat de kop beter blijft staan en dan gewoon terugplakken en zorgen dat ‘ie beter in balans is. :) Veel plezier met maken, en show je het eindresultaat even op facebook? Word ik blij van!