Verkering… wat een tegenvaller!

Iedereen deed er zo groots over en als je de series moest geloven was dit wat je echt wilde: verkering. Nou, nu heb je het (of bijna) en vraag jij je echt af: is dit alles?

Maar dat zeg je natuurlijk niet tegen iedereen om je heen, want iedereen is blij voor je. En het voelt toch ook wel tof dat het nu eindelijk zo ver is, maar om het nu echt leuk te noemen. Je bent alleen maar zenuwachtig, onzeker, weet niet hoe je je moet gedragen en als je alleen met hem bent denk je steeds: en nu?

Je bent niet de enige

Echt, alleen de leuke dingen komen jou ter ore. Het is net social media. Alleen de leuke dingen worden in de etalage gezet. Wanneer jou die jongen of de verkering dan tegenvalt kun je het idee hebben dat je de enige bent. But it’s not true! Iedereen heeft dat gevoel van: en nu? Of is zenuwachtig. En onzeker. Echt!

(Oké, oké… dat ene ultrazelfverzekerde meisje uitgezonder.)

Wees eerlijk

Laten we gewoon even eerlijk zijn meiden, en stop met de schone schijn ophouden. Ben jij zenuwachtig en onzeker? Zeg het gewoon tegen je vriendinnen. Weet je niet of je wel blij wordt van verkering? Vraag eens raad bij je beste vriend(in). Maar doe niet mee in doen alsof het geweldig en fantastisch is, terwijl je dat eigenlijk niet vindt. Of dat je het een beetje leuk vindt, maar ook een beetje niet. Say it!

The first time

Voor alles is een eerste keer en in verkering is dat ook gewoon heel vaak zo. Een eerste zoen. Een eerste avondje samen thuis. Een eerste keer ergens samen naartoe. En eerste keren moet je leren. Je mag er de tijd voor nemen om het leuk te gaan vinden. Niet alles is gelijk fantastisch. Misschien moet je er eerst even aan wennen en vind je het steeds leuker worden, dan samen zijn en verkering hebben. Wees niet te streng voor jezelf en neem de tijd!

Stop er mee wanneer jij dat wil

Tja, en als je het gewoon echt niet leuk vindt, het wordt niet beter en je voelt je er niet fijn bij: voel je vrij om dit te stoppen. Hou de verkering niet aan omdat je dan de aandacht kwijt bent van de jongen of je omgeving. Blijf dicht bij jezelf!

Wat vind jij van verkering hebben?

Photo by PHUOC LE on Unsplash