Verliefd worden – hoe?

Verliefd worden, hoe doe je dat eigenlijk? Gebeurt dat zomaar of kun je er iets aan doen? Veel meiden zijn afgelopen weken naar de brugklas gegaan. Ineens kom je in een heel andere wereld. Nieuwe klaslokalen, nieuwe leraren, nieuwe agenda, nieuwe…jongens!

Ja, nieuwe jongens ja! Je zult zien, dat het op de middelbare er ineens anders aan toegaat. Op de basisschool zijn jongens en meiden vaak nog een beetje apart maar op de middelbare verandert dat. In de pauze hang je met je hele klas rond en je werkt samen met de jongens uit je klas. Misschien ben je er nog wel niet mee bezig maar het kan ook zijn dat je ogen ineens opengaan. Omgaan met een jongen is anders dan met een meisje. Ze denken anders, ze zijn stoerder, soms lomper, en … ze kunnen je hart sneller laten kloppen.

Veel meiden vragen zich af: hoe zit het nou met dat verliefd worden? Een van de meestgestelde vragen hier op HvB is wel: ik ben 12 (of 13) en ben nog nooit verliefd geweest, hoe word je het?

Hoe weet je het nou?
Daar heb ik wel een antwoord op maar misschien vind je dat wel heel vervelend. Het antwoord is: je merkt het vanzelf! En nog vervelender: bij iedereen gaat het anders. Sommige meiden vinden jongens al vanaf hun 11e leuk. Maar andere meiden zijn er nog helemaal niet mee bezig en bij hun komt het pas als ze 17 zijn. Verliefd worden DOE je niet, het gebeurt.

Een paar tekenen van verliefd zijn:
– Als je merkt dat je zin hebt om naar school te gaan om die ene jongen weer te zien.
– Als je merkt dat je niet zo goed weet wat je moet zeggen als hij in de buurt is.
– Als je er weleens over fantaseert hoe het zou zijn om met hem te zoenen.
– Als je jaloers bent als hij met andere meisjes praat.
– Als je bang bent dat hem iets overkomt.

Dat kunnen tekenen zijn dat je niet langer alleen vrienden met een jongen wilt zijn maar dat je meer wilt. De vraag is natuurlijk: wil hij dat ook? Daar schrijven we binnenkort een artikeltje over.

En ben je het nog niet geweest? Niks aan de hand, gewoon vrienden zijn met jongens is ook hartstikke leuk!

Ben jij al eens verliefd geweest?

Foto: Henrike