Verstopte zonnestraaltjes

Stel je voor: Het is een sombere dag en het schemert buiten, de takken van de bomen hangen er bedroefd bij. Je hebt net een lange schooldag achter de rug, je beste vriendin was ziek, waardoor je alleen zat in de klas, thuis wacht er nog een berg huiswerk op je en van de hoeveelheid toetsen aankomende week word je ook niet vrolijk. Je kunt nu al verlangen naar dat heerlijke bed van je, dat je kan laten ontsnappen aan deze vermoeiende dag.

Zonnestraaltjes

Ja, zulke dagen zitten er tussen en soms kun je alleen maar hopen dat ze zo snel mogelijk voorbijgaan. Dit is oké, het is niet altijd leuk en gezellig. Believe me, I know these days, maar er zitten ook dagen tussen die wat leuker hadden kunnen zijn. Er zitten namelijk vaak zonnestraaltjes (zo noemde mijn oma ze altijd) verstopt in een dag die alleen nog maar ontdekt hoeven worden.

Bijvoorbeeld toen je je fiets uit de fietsstalling haalde en er schattige musjes rondhuppelden over de tegels of als je tijdens het fietsen naar rechts had gekeken, waardoor je een groepje paddenstoelen had gezien die zich niets aan trokken van het gure weer. Die oudere vrouw die op de stoep een glimlach op haar gezicht kreeg toen je haar toeknikte. Dat heerlijke bakje koffie dat je moeder voor je inschonk toen je bedropen van de regen thuis kwam. Dat lieve appje van je vriendin die beloofde morgen weer beter te zijn.

Dankbaarheid

Bijna elke dag heeft wel verstopte zonnestraaltjes, de kunst is alleen om ze op te merken. Zonnestraaltjes kunnen worden omgezet in dankbaarheid en dat is iets heel kostbaars. Wanneer je je focust op dingen die het waard zijn om aandacht te krijgen, wordt dat groter in je hoofd en dat brengt blijdschap en vrede. Elke dag is een nieuwe kans om zonnestraaltjes te ontdekken!

En, broeders en zusters, richt je gedachten op alles wat waar, eerlijk, heilig, vriendelijk, mooi en goed is. Doe alles wat jullie van mij geleerd hebben. Dan zal de God van de vrede bij jullie zijn.

Filippenzen 4: 8-9 TPT

Om te  beginnen kun je s ’avonds in je bed proberen vijf dingen te bedenken waar je blij van werd die dag. (Dit mag zo klein of groot als je zelf wilt!)

Photo by Daura Noble Martínez on Unsplash