In vier stappen je koffer ingepakt + vakantiechecklist

Eindelijk. Zon! We moesten er even op wachten, maar daar is ‘ie dan. Bij elke zonnestraal spring ik een gat in de lucht, want ik kijk al maanden uit naar de zomer. En zo meteen ga ik op vakantie. Drie weken lang naar de Franse zon, tenminste, ik hoop dat ‘ie schijnt. Vast wel, toch? Voordat ik ergens heen ga moet ik alleen nog wel even mijn koffer inpakken, natuurlijk. Even? Oké, ik moet eerlijk zijn. Koffers inpakken is dus zeg maar niet helemaal mijn gave. Elk jaar eindig ik in het midden van mijn kamer, omringd door een hoop spullen die eigenlijk allemaal mee moeten naar mijn vakantiebestemming. Veel te veel natuurlijk, het gaat echt nooit passen. Al mijn jurkjes, T-shirtjes, broekjes en m’n bikini. Oh, en dat nieuwe vintage badpak! Die moet er dan ook nog in…  Vervolgens slaak ik een wanhopige zucht –dit gaat echt nooit passen.

Omdat dit dus iets is wat mij elk jaar weer overkomt, een gevecht met mijn koffer om alles erin te krijgen wat ik mee wil nemen, wordt het misschien tijd om het anders aan te pakken. Want eigenlijk ben ik er wel een beetje klaar mee. Ik wed dat ik niet de enige ben met deze kofferstruggles dus ik deel al mijn tips met jullie, zodat deze keer die koffer dus wél dicht past:

Stap 1: Checklist

Als eerste is het belangrijk om een checklist te maken met alles wat je nodig hebt, zodat je niks vergeet. Stel je voor dat je hem net met een hele hoop moeite hebt dicht gedaan, maar dat je er dan nog iets in moet stoppen! Oeps… Ik heb alvast een vakantiechecklist gemaakt met alles wat je op z’n minst nodig hebt. Voor de terugweg, zou ik ook het lijstje dat Eline laatst maakte even checken!

Stap 2: Kritisch kijken

Wat heb je nu écht nodig van die hele mega-stapel die op je vloer ligt? Op vakantie doe je vaak de helft niet aan. Inderdaad, die tien T-shirtjes zijn allemaal heel leuk, maar ga je ze ook écht alle tien aan doen? Probeer eerst de hele bende een beetje te organiseren in stapeltjes, en kijk dan kritisch naar wat er écht mee moet. Je gaat je echt niet in die superstrakke skinny wurmen, als je ook een lekkere baggy jeans mee hebt. Stiekem draag je toch alleen maar wat makkelijk zit op vakantie. Denk ook eens in setjes, zoals Marit doet!

Stap 3: Oprollen

Rol al je kleren op, zodat je allemaal rolletjes krijgt. Als je een groot vest hebt, leg die dan even apart, die kun je beter aandoen of als kussen/deken in de auto gebruiken. Scheelt ruimte! Twee broeken hoef je ook niet op te rollen. Leg de koffer open en prop eerst wat schoenen aan de zijkanten. Daarna heb je die broeken die je net niet hebt opgerold, nu nodig. De bovenkanten leg je op de bodem van de koffer, de pijpen laat je eruit vallen.

Collage Augustus

Stap 4: Inpakken!

Leg al je rolletjes strak tegen elkaar aan bovenop de broek. De zwaarste dingen leg je onderop, en de lichtste en meest kreukbare dingen komen bovenop. Leg ook je pyjama bovenop, dikke kans dat je die als eerste nodig hebt. Vouw nu die broekspijpen er overheen. Zo blijft alles goed liggen. Tot slot, leg je je toilettas en de andere spullen erin.

Zo, nu is je tas eindelijk ingepakt! Nu kan de vakantie echt beginnen, toch? Je kan nu lekker ontspannen op reis gaan, en lekker genieten van de zon, de stadjes en het strand! Ga jij nog op vakantie?