Vijf tips om niet aan je crush te hoeven denken

Zwijmel, zucht, zwijmel, zucht. Dat is zo’n beetje het patroon in je leven wanneer je een crush hebt. Best leuk, want iemand leuk vinden is een van de beste sensaties op deze aardbol. Maar soms word je gek van jezelf. Kun je niet eten. Niet slapen. Of ben je gewoon zat van je eigen gepieker. Dus wat moet je dan?! Als ervaren crusher deel ik mijn tips met je.

1: App een vriendin

Zoek afleiding; app een vriendin! Dan vertelt zij je over wat haar bezighoudt, kun je haar daar adviezen over geven. Maar 9 van de 10 keer gaat ze je alsnog vragen naar die leuke jongen in de kerk, die knappe kerel op de camping, etc. Dus is je missie mislukt en voor je het weet app je erop los, stuur je zijn foto door (‘in het echt is-ie leuker hoor!’) en zijn jullie samen zijn gedrag aan het analyseren.

2: Fiets met je moeder

Ga een blokje om met je moeder! Brengt zij je op de hoogte van de laatste gossip binnen de familie. Maar voor je het weet gaat het over je nichtje Nienke die gaat trouwen terwijl je Nienke amper kent, maar ja zo gaat dat met moeders. Terwijl zij kletst zie jij jezelf al naar het altaar lopen, waar je crush staat te wachten. Mag Nienke na de dienst het boeket vangen.

3. Netflixen

Zak lekker weg op de bank en pak je laptop erbij voor een chille Netflix-sessie. Sowieso ga je géén romcom kijken, maar een totaal niet romantische actiefilm. Dat zal vast helpen. Tenminste, dat denk je totdat er een acteur op het scherm opduikt die wel wat van je crush weg heeft en je ineens zit te fantaseren dat hij je redt van explosies en auto-achtervolgingen, waarna jullie op zijn motor de horizon tegemoet rijden. The End.

4. Ga opruimen

Zet je gepieker om in iets nuttigs en leid jezelf af met een opruim-momentje. Duik je kast in en order je garderobe op kleur, seizoen, wat dan ook. Loop je alleen wel het risico dat je ineens date outfits aan het uitzoeken bent. Want ja, one of these days komen jullie natuurlijk voor eeuwig bij elkaar en daar moet je wel op voorbereid zijn. Grootste vraag: jurkje of jeans? Hmm.

5. Lees een boek

Daar zit je dan, lekker verstandig te lezen in plaats van te piekeren. Zie jou eens wijs zijn, jij zelfstandige vrouw met je boek. Nou, die crush kan hier nog wat van leren. Zou hij eigenlijk lezen? Misschien zitten jullie as we speak allebei wel te lezen. Dan is het net zo’n scène uit een romantische film, dat het koppel los van elkaar precies hetzelfde aan het doen is terwijl ze aan elkaar denken enzo.

Oké, ik heb gelogen. Er bestaat geen afleiding. Niet dat ik weet in ieder geval. Je hebt een crush. Accepteer het. Geniet ervan. Wanhoop. Zwijmel. Het hoort erbij.

P.S: Als jullie wel tips hebben please let me know in de comments.

Photo by Tyler Nix on Unsplash