Voetballen met Anne

Sommige momenten vergeet je nooit. Ik had net vol trots tegen een paar vage kennissen verteld dat ik op voetbal zat. Eindelijk, mijn hele leven had ik daar al van gedroomd en nu was het zo ver. Zie je mijn trotse gezicht voor je? Hun reactie viel me erg tegen: ‘Huh? Meisjes kunnen helemaal niet voetballen, dat is toch voor jongens’.

Hoe viezer ik ben, hoe beter de wedstrijd

Helaas was mijn voetbalcarrière van korte duur. Clubs zoals Ajax en PSV hadden geen interesse en een knieblessure zat in de weg. Als ik eerlijk ben, mis ik het enorm. Mijn hele leven zal ik een soort liefde voor voetbal voelen en het is leuk om dat met jullie te delen. Hanna Vermeulen mailde mij en vertelde: “Ik ben keeper en voor mij is dat dé positie op het veld. Hoe viezer ik ben, hoe beter de wedstrijd. Mijn zelfvertrouwen bij een goede redding groeit en euforie bij een overwinning is helemaal te gek”. Zo’n mailtje maakt me echt gelukkig, dit is toch precies de bedoeling waarom we lekker sporten met z’n allen? Groeiend zelfvertrouwen en genieten, herken je dat in jouw sport?

Ook Renske Haije liet me weten dat zij ontzettend geniet van voetbal. Ze noemt het zelfs verslavend! Het leuke van deze sport is dat je in een team zit. Renske zit al 6,5 jaar in hetzelfde team en ieder seizoen genieten ze van elkaars voetbalkunsten.

Goed, mijn voetbalcarrière kennen jullie nu. Kort en niet heel krachtig. Daarnaast moest ik me af en toe verdedigen dat ik als meisje op voetbal zat. Gelukkig heeft niet iedereen dat. Roos Wisse heeft me ook gemaild om te zeggen dat ze trots is dat ze op voetbal zit omdat het haar stoere kant laat zien. “Mensen reageren altijd erg leuk en enthousiast. Het is voor mij een lekkere uitlaatklep na mijn huiswerk. Ik zou niet zonder kunnen.”

Vieze kleding keeper

Zie jij jezelf nog niet echt op het veld staan, maar wil je wel lekker meepraten als het Nederlands Elftal speelt? Doe hier een snelcursus om indruk te maken met je kennis.

Sommige momenten vergeet je nooit. Het moment dat ik voor het eerst mijn zwarte voetbalschoenen aandeed en rond huppelde op dat veld. Toen wist ik het. Ik voetbal omdat ik er zelf van geniet, zelfs als anderen dat voor jongens vinden.