Voetbalmeisjes

Ik heb een interview gedaan met Anneloes, dat is een meisje van mijn voetbalteam. Ik ken Anneloes als heel lang. Sinds ongeveer de kleuterklas en daarom leek het me leuk om haar te interviewen.

Kun je iets over jezelf vertellen?

Hoi, ik ben Anneloes, ik woon in Langerak. Ik zit op school in Gorinchem op het gymnasiumCamphusianum. Ik zit ook op voetbal en dat vind ik leuk.

collage-anneloes

 

 Hoe kwam je op idee om op voetbal te komen?

Mijn zus zat op voetbal en mij leek het ook heel leuk dus na een paar proeftrainingen ben ik er op gegaan. Ook speelde een paar van mijn basisschool vrienden al voetbal

Wat vind je zo leuk aan voetbal?

Ik kan er goed mijn energie in kwijt en vind het leuk om een teamsport te spelen. Ook vind ik dat ik in een leuk team zit met vriendinnen die ik allemaal bijna heel lang ken en met vriendinnen is alles leuker.

Hoe lang zit je al op voetbal?

 Ik zit al ongeveer 5 jaar op voetbal

Voor welke voetbalclub ben je?

Ik ben voor Ajax

Voor welke voetbal club speel jij?

Ik speel bij vv Ameide

 Waar sta je in het veld?

Ik sta meestal mid-mid, dit vind ik een leuke plaats in het veld

Welke voetballer is jou idool?

Klaas-Jan Huntelaar

wat vind jij van de discriminatie rondom het vrouwen voetbal?

 Ik vind het niet goed, want vrouwen kunnen ook heel goed voetballen, soms wel beter dan mannen. En daardoor worden vrouwen vaak onderschat

Heb jij wel een last van discriminatie rond om het vrouwen voetbal

 Ja, want we hebben vaak minder supporters en we mogen ook minder vaak op het hoofdveld spelen dan jongens

Wat denk jij dat zou helpen het discrimineren van vrouwen rond om voetbal tegen te gaan?

Meer uitzenden op tv, meer toernooien organiseren voor vrouwenvoetbal

Wil je met voetbal een carrière maken?

Het lijkt mij erg leuk om een carrière te maken met voetbal, maar ik denk dat ik jammer genoeg niet zo goed ben. Ook heb je dan maar een baan tot je dertigste dus dan moet je nog een back-up hebben. Ik doe ook een hoog niveau dus daar zou ik liever gebruik van willen maken.

 wat vind jij van het grove taalgebruik tijdens de wedstrijd? Door supports en of spelers?

Ik vind het slecht, vooral als het bij de supporters begint, dan slaat het soms over op het veld. Maar soms gebeurt het grove taalgebruik ook bij mij, dat komt omdat ik soms iets te sportief ben.

 Heb je zelf wel eens een situatie meegemaakt? Zo ja wat deed je toen?

 Ik heb wel een paar keer ruzie gehad met tegenstanders. Dan wordt er ook wel gescholden. Ik probeer dan meestal rustig te blijven, maar dat lukt niet altijd. Na de wedstrijd is het dan ook wel weer goed.

 welke maatregelen denk je dat zullen helpen om grof taalgebruik etc. tegen te houden zodat het niet uit de hand kan lopen?

Ik denk dat je meestal moet beginnen bij de ouders langs de lijn, want daar ligt meestal het probleem. Stel de spelers ook grof zijn, dan moet je het bestraffen, door middel van de speler die grof is, er even 5 à 10 minuten uit te zetten. Zodat deze langs de lijn even kan afkoelen en later weer normaal verder kan spelen.