Voorgerecht: gevulde tomaat

Deze keer wil ik graag een makkelijk en lekker voorgerecht met jullie delen. Wat ook nog eens best gezond is (als je de mayo wegdenkt).

Hoe maak je het klaar

Stap 1. Snijd het bovenkantje van de tomaten. Bewaar deze want dit zijn de dekseltjes aan het eind.
Stap 2. Hol de tomaten uit. Dit kun je het best doen door met een scherp mesje langs de zijkanten te gaan en de inhoud met een lepel te verwijderen. De zaadlijsten gebruik je verder niet meer.
Stap 3. Schil de komkommer en haal met een theelepeltje de zaden eruit.
Stap 4. Snijd de komkommer in hele kleine blokjes en doe ze in een mengkom.
Stap 5. Halveer de avocado, haal de pit eruit en schep met een lepel de avocado leeg. Snijdt het vruchtvlees in kleine blokjes en doe ze ook in de kom. Knip de bieslook klein en voeg toe aan het mengsel. Doe nu de mayonaise erbij, de tabasco en naar smaak peper en zout (niet te zuinig want er mag best een beetje smaak aanzitten). Voeg de doperwten toe en meng alles goed door elkaar heen.
Stap 6. Vul de tomaten met het mengsel en leg het kapje er bovenop.

Leg wat sla op de borden en leg de tomaat daar bovenop. Je kunt de sla natuurlijk ook even aanmaken met wat azijn en olie en zout en peper. Het staat leuk om wat balsamico stroop op de borden te sprenkelen.

Eet smakelijk.

Weetje: Tomaten zijn het lekkerst als ze op kamertemperatuur zijn. Je hoeft ze ook niet in de koelkast te bewaren. Doe je dit wel, haal ze dan een half uurtje voor het opdienen uit de koelkast.

Deze blog werd geschreven door Judith