Vrij zijn, ik wil alleen maar vrij zijn!

Lieve meiden,

De laatste tijd voel ik me echt vermoeid en dan lukt het niet altijd om nieuwe dingen op papier te zetten. Soms lukt het dan ook niet om mijn emoties goed te voelen en onder woorden te brengen. Dit kost dan extra veel energie. Toen ik dit mailtje in mijn inbox kreeg, werd ik er zeer door bemoedigd. Wellicht geldt dit ook voor jou, ik hoop het! Lees lekker met me mee. Het is een mailtje/nieuwsbrief van Joyce Meyer. Hier kun je je ook voor haar nieuwsbrieven opgeven.

Goedemorgen Yafit!

We hebben allemaal te maken met een hoop uitdagingen in het leven en je kunt gemakkelijk verstrikt raken in de stress en de druk van het dagelijks leven. Toch heb ik goed nieuws voor jou! God heeft een veel beter plan voor je.

God wil dat je volledig vrij bent, zodat je het vreugdevolle, overvloedige leven kunt leiden dat Jezus voor jou mogelijk heeft gemaakt. Je hoeft niet langer gevangen te zijn door de angst voor wat er mis zou kunnen gaan. En je hoeft nooit meer een gevangene van je verleden te zijn.

Als er dus zorgen in je leven zijn die zwaar op je drukken, of als je bang bent en onzeker over bepaalde situaties, weet dan dat God je wil bevrijden van alles wat jou bij Zijn mooie plannen voor jouw leven vandaan houdt.

Omdat ik me vele jaren gekweld heb gevoeld, is dit voor mij een belangrijk onderwerp. Ik was een gevangene van mijn omstandigheden en mijn eigen gevoelens. Als iemand iets zei wat mij kwetste was mijn dag verpest. Als Dave of een van de kinderen niet hadden gedaan wat ik van ze gevraagd had, was ik vol zelfmedelijden en dacht ik: Wat heb ik gedaan dat ik zo behandeld word?

Vrijheid in Christus

Nu kan ik hierop terugkijken en weet ik dat ik een gefrustreerde, gestreste, egoïstische en ongelukkige gelovige was. En hoe meer ik het Woord bestudeerde, hoe meer ik ging inzien dat God me wilde bevrijden van mijn verdriet, woede en frustratie. God liet me zien dat Christus ons heeft bevrijd (Galaten 5:1). En sinds ik geproefd heb van de vrijheid in Christus, heb ik nooit meer achteromgekeken.

Om in Gods vrijheid te leven is het van belang om een aantal beslissingen te nemen. Jij moet beslissen welk leven je wilt leiden; God zal Zijn zegeningen, goedheid en vrijheid niet aan je opdringen. Jij moet ervoor kiezen en het ontvangen.

Je kunt ervoor kiezen te leven met de angst dat een relatie, een functieaanbod of je gezondheidssituatie niet positief zal uitpakken, of je kunt in vrijheid leven en ervan overtuigd zijn dat God alles onder controle heeft. Je kunt kiezen voor een leven vol boosheid en verbittering vanwege de pijn die anderen jou aangedaan hebben, of je kunt in vrijheid leven, hen vergeven en het aan God overlaten recht te doen.

Jezus kwam om je te bevrijden. Je zult vrij zijn en boven alle negatieve dingen van deze wereld uitstijgen en je zult vrij zijn om te genieten van de goede dingen die God je geeft. Jij mag beslissen welk leven je wilt leiden, dus kies vandaag voor vrijheid!

Photo by Fuu J on Unsplash